avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Schimbarea gradului de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Schimbarea gradului de invaliditate

Buna ziua,unchiulmeu a suferit un accident in anul 2003 si in prezent are invaliditate ireversibila,fiindu-i amputat piciorul.din 2003 a primit gradul 1 de invaliditate,iar anul acesta ia fosr luar acest grad si i sa dat gradul 2.nu intelege de ce pt ca are invaliditate ireversibila.cele doua doctorite l-au plimbat intre cele doua cabinete si tot nu i sa rezolvat.diagnosticul sau este:Traumatism complex a ambelor gambe cu amputatia gambei stangi.plaga contuza cu defect osteo-musculo-cutanat gamba dreapta.contuzie si escoriatii ale toracelui,sold si coapsa stanga.accident de tren.ce putem face?unde ne putem adresa sa isi caute dreptatea.este in mare imposibilitate.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:30, 23 Noiembrie 2010
Incercati o contestatie la spitalul unde a fost investigat. Incercati sa intrati in audienta la directorul spitalului.
A fost verificata incadrarea in grad de invaliditate, potrivit art. 6 din Legea nr. 119/2010 si Ordinului nr. 1.418/2010. Toate dosarele aflate in evidenta comisiilor de expertiza au fost / vor fi verificate.

Decizia de incadrare in gradul II de invaliditate poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, la medicul sef al serviciului de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii.

Decizia emisa in solutionarea acestei contestatii poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la tribunal.

Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de invaliditate redialboss redialboss buna ziua am urmatorul diagnostic pus : diabet zaharat tip 2 complicat , retinopatie diabetica ... (vezi toată discuția)
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)
Comisie medicala dorru1500 dorru1500 In luna aprilie 2010 sotia a fost operata in urgenta cu urmatorul diagnostic : Regiunea de examinat: IRM gamba +genunchi stang Secvente utilizate: Sag ... (vezi toată discuția)