avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale calitate procesuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

calitate procesuala

Am fost pirit intr-un proces mai exact firma pe care o reprezint ca administrator ,am cistigat la fond dar s-a atacat hotarirea primei instante cu recurs . Intre timp studiind mai atent actele (cererea de chemare in judecata si un certificat constatator de la registrul comertului) am observata ca firma reclamanta a formulat cererea de chemare in judecata printr-o persoana care nu are calitatea de reprezentant al acestei societati.
Intrebarea e se poate invoca la recurs acest fapt si care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 20:32, 21 Noiembrie 2010
Pe ce va bazati cand afirmati acest lucru? De unde stiti ca la nivel de unitate, firma reclamanta nu a emis o hotarare prin care este numita persoana X sa reprezinta firma in demersul la Registrul Comertului. Sau mai exact, si daca nu a fost emisa o astfel de hotarare ce anume ii impiedica sa o faca acum si sa o antedateze? E cel mai slab mod de a-i ataca. Trebuie sa gasiti altceva, parerea mea! Succes!
lipsa calitatii de reprezentant
casarea cu trimitere spre rejudecare, sau daca fac dovada, retin spre rejudecare in recurs.
Sunt cu Margareta, pentru ca aderare la apel (care eeste pozibil pana la prima zi de infatisare la curte de apel, art 293) n-are ros pentru ca pretinde schimbarea hotatarii primei instante, care este favorabil la dv. Deci nu mai este posibil decat casarea cu trimitere spre rejudecare.
In orice caz nu cred ca va fi un mod bun de ataca, asa cum zice Lumi71
Stimate domn .
Motivele de recurs sunt strict limitate de art 304 C.proc. civ. Parerea mea este ca dvs. in intampinare ar trebui sa aduceti argumente impotriva motivelor invocate de recurent in favoarea mentinerii hotararii recurate. . Este putin probabil ca reprezentantul sa nu aiba calitate procesuala activa , intrucat este unul din primele lucruri pe care instanta i; verifica , inainte de a dezbate cauza pe fond.
Bine-ar fi sa va luati un avocat .
exact asta este problema , trimiterea spre rejudecare este perfecta si o sa va spun si de ce. Hotarirea prin care am cistigat la fond nu imi aduce mari avantaje fiind vorba de doua societati x si y care datorita faptului ca eu aveam titlu executoriu impotriva uneia dintre ele si-au instrainat activele pentru a impiedica executarea silita in baza titlului meu.
Am infintat poprirea in mina celeia care a preluat activele solicitind sa plateasca ea in baza facturilor de preluare a activelor .
Vazid ca se ingroasa gluma cei doi si-au facut un ordin de compensare fara respectarea O.G. 77/1999 complectata cu H.G. 685/1999 care l-au depus in procedura de validare a popririi in mina tertului . Cu toate acestea popririle s-au validat atit in fond cit si in apel .
Cei doi dorind sa suspende orice proces si-au solicitat falimentul unul altuia ,am facut cerere de interventie ,mi s-a admis m-am opus declansarii insolventei si mi s-a admis aceasta cerere la fond. Au facut recurs la insolventa cit si la validarea popririi ,dosarele sunt toate la curtea de apel. In aceste conditii daca se pronunta casarea si trimiterea spre rejudecare e perfect eu pina atunci reusind sa-mi execut titlurile impotriva tertului poprit.
Am rezumat ffffffffffffffff scurt situatia sper sa fie pe intelesul dvs .

Alte discuții în legătură

Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)
Art. 480 alin. (3) apel cu trimitere la prima instanta aidu aidu am solicitat instantei de apel sa anuleze hotărârea atacată şi sa trimita cauza spre rejudecare primei instanţe. In alta ordine de idei, Art. 477 alin ... (vezi toată discuția)