avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contorizare retea caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contorizare retea caldura

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire la urmatoarea problema:

In vara acestui an asociatia de proprietari ne-a informat ca urmeaza sa se contorizeze consumul de caldura in blocul unde locuiesc,prin instalarea unor contoare noi la fiecare apartament in parte.Ulterior (adica acum 2 saptamani)am aflat ca asta implica anularea retelei actuale de caldura si instalarea alteia noi pe casa scarii de unde noi locatarii trebuie sa ne racordam pe propria cheltuiala,costurile ajungand pana la 1200 - 1300 lei / apart.
Partea cea mai neplacuta este ca nu ne-a spus nimeni ca aceste lucrari se vor face in plina iarna cand si asa cheltuielile sunt greu de suportat financiar,si pe perioada lucrarilor noi,locatarii nu vom avea caldura,sa nu mai spun ca sunt printre noi familli care nu pot suporta o asemenea cheltuiala acum,lucru de care se pare ca nu-i pasa nimanui.
Intrebarea mea este:
E legal sa se faca asemenea lucrari in conditiile specificate mai sus.
Precizez ca toate acestea se fac printr-un program initiat si aprobat de Primaria locala.

Va multumesc din suflet ca sunteti aici pentru noi.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:11, 21 Noiembrie 2010
Programul de contorizare si implicare autoritatii publice locale este benefica Executia lucrarii de contorizare in perioada sezonului rece, cand temperatura exterioara impune existenta de caldura in spatiul cu destinatia de locuit ,atesta realitatea ca este o masura ilogica.
Contactati factorii responsabili din cadrul asociatiei dvs ,care la randul lor sa desfasoare demersuri la autoritatea publica locala
Pai daca ziceti ca programul de contorizare este initiat si aprobat de primarie, se vede treaba ca e legal.
Faptul ca e facut acum, in prag de iarna, asta intra in logica lucrului facut romaneste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rational, legal sau cu bun simt? visavis visavis Buna seara si La multi ani! Azi dimineata am fost instiintat de un nou proprietar ca doreste sa renoveze locuinta si printre altele, inlocuirea caloriferelor ... (vezi toată discuția)
Problema caldura apartament popmircea81 popmircea81 Buna! De curand am cumparat un apartament cu 2 camere situat la etajul 3/3 dintr-un bloc construit in 1960. Toti locatarii sunt in varsta... A venit iarna, ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea repartitoarelor de caldura este legala? ContSters266636 ContSters266636 Buna seara, Revin cu un subiect important, acum in prag de iarna, si anume cel al desfiintarii repartitoarelor de caldura. Este legal ca dupa montarea unor ... (vezi toată discuția)