avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

am o intrebare!
fisa postului trebuie sa existe neaparat la fiecare dosar de personal?am un angajat care nu vrea sa semneze fisa postului?mi-a cerut art sau legea care prevede ca el este obligat sa semneze.

va rog un ajutor:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 22 Noiembrie 2010
Buna seara.
Sa citesca domnul respectiv care refuza sa semneze:
Contractul individual de munca:
F. Atributiile postului:
Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca *)

Banuiesc ca, contract de munca a semnat !!!!!!!!

Fisa postului trebuie sa existe obligatoriu in orice dosar de personal.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
problema este urmatoarea.a semnat contractul, cei din departamentul de contabilitate sustin ca avit fisa postului semnata iar el sustine ca nu a semnat asa ceva.Eu sunt angajata recent in departamentul de resurse umane si cand am revizuit dosarele de personal am obs ca el nu are fisa, am redecatat alta noua si cand am datsa o semneze a refuzat zicand ca nu eobligatoriu sa semneze si ca nicaieri nu prevede nici o lege ca este obligat sa o faca
Conform legii el nu are voie sa isi inceapa jobul fara o fisa a postului in care e scris ce atributii ii revin in unitatea respectiva.Ar fi normal sa fie scris asta si in regulamentul intern. Am scris mai sus ca, contractul de munca il obliga la o fisa a postului. Nu vrea sa semneze, il sancionati.
Daca salariatul refuza sa semneze comunicarea fisei postului, angajatorul i-o poate comunica prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia.
Ulterior, in baza dispozitiilor art. 39 alin. (2) lit. a) din Codul muncii, potrivit carora, salariatului ii revine obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului salariatul poate fi sanctionat disciplinar pentru neindeplenirea atributiilor stabilite de fisa postului.
Mai mult, salariatul va putea fi sanctionat disicplinar pentru refuzul de a semna fisa postului daca regulamentul intern instituie aceasta obligatie sau califica drept abatere diciplinara acest refuz.
Potrivit art. 258 lit. e) din Codul muncii, regulamentul intern trebuie sa cuprinda reguli concrete privind disciplina muncii in unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

fisa postului pentru bugetari zeppelyn20 zeppelyn20 Ce trebuie sa contina fisa postului? Ce se intampla in cazul in care nu se semneaza fisa postului de catre angajat in cazul in care considera ca obligatiile ... (vezi toată discuția)
Modificari in lista sarcinilor din fisa postului PEOPLE MANAGEMENT PEOPLE MANAGEMENT Buna ziua. Se doreste modificare unor puncte din fisa de post deoarece unele atributii nu-si mai au folosul in cadrul departamentului si adaptarea altor ... (vezi toată discuția)
Fisa postului danielacr danielacr Buna ziua! Sunt functionar public si incepand cu data de 1.01.2014 am fost mutat temporar in cadrul unui serviciu, pe un post care nu corespunde pregatirii ... (vezi toată discuția)