avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Fisa postului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Fisa postului

Buna ziua! Sunt functionar public si incepand cu data de 1.01.2014 am fost mutat temporar in cadrul unui serviciu, pe un post care nu corespunde pregatirii mele. Am solicitat dupa aprox 2 saptamani intreruperea mutarii motivand aceasta solicitare. Nu s-a aprobat, justificarea fiind ca au iesit 3 persoane la pensie si e nevoie de mine sa le suplinesc. Ulterior mi s-a adus fisa postului inclusiv atributiile noului post sa le semnez. Fiind atributii ce nu aveau nicio legatura cu pregatirea mea, am motivat ca sunt in imposibilitatea de a-mi asuma respectivele atributii. Am inaintat aceasta motivare atat in cadrul serviciului unde am fost mutata cat si la resurse umane. Au trecut aprox 2 luni si nu am primit niciun raspuns. Mi s-a comunicat ca daca nu semnez fisa postului nu mi se va face evaluarea. Ce risc in situatia in care ma aflu si ce pot sa fac pentru a intrerupe aceasta stare de anormalitate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danielacr , utilizator 15:01, 23 Aprilie 2014
1. Trebuia sa contestati mutarea temporara a dvs.

2. Potrivit art. 91 Legea nr.188/1999:
.....
(7) Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.

Pe cale de consecinta, se poate refuza mutarea numai dacă functionarul public se afla într-una dintre următoarele situaţii:
a) graviditate;
b) îşi creşte singur copilul minor;
c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detaşarea;
d) detaşarea se face într-o localitate în care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare;
e) este singurul întreţinător de familie;
f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detaşării.

3. Potrivit regulamentului intern, salariaţii au obligaţia de a îndeplini atribuţiile ce le revin conform fişei postului, precum şi de a îndeplini orice alte obligaţii trasate de şeful ierarhic superior, în limita legii.
Daca salariatul refuza sa semneze comunicarea fisei postului, angajatorul i-o poate comunica prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia.
Salariatul va putea fi sanctionat disicplinar pentru refuzul de a semna fisa postului daca regulamentul intern instituie aceasta obligatie sau califica drept abatere disciplinara acest refuz.
Din păcate, nu mai puteți să faceți nimic. Fișa postului este anexă la decizia de mutare temporară și putea fi atacată împreună cu acest act administrativ (cu decizia). Trebuia să atacați în contencios administrativ decizia de mutare. Acum este prea târziu.

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea temporara si fisa postului pentru noul post danielacr danielacr Buna ziua. Am mai postat pe acest forum si in luna septembrie o intrebare privind mutarea temporara, pe care atunci am lamurit-o. Revin acum cu aceeasi ... (vezi toată discuția)
Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Trecere pe un alt post ana55 ana55 Sunt functionar public,am studii superioare,am obtinut postul prin concurs la taxe si impozite.Pot fi obligata sa trec pe post de contabil ,daca nu vreau,si ... (vezi toată discuția)