avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii in aceeasi institutie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii in aceeasi institutie

Buna ziua,
Am urmatoarele situatii :
A)
- In cadrul unei institutii publice de cultura, o persoana de la administrativ, cu studii superioare, indeplineste si functia de sufleor. Pentru functia de la administrativ are contract de munca, pe durata nedeterminata, de 8 ore. In acest caz cumuleaza cele doua functii, dar pentru a doua functie, cea de sufleor, nu stiu ce fel de contract de munca sa ii fac. Doresc sa merg pe cumul de functii dar nu stiu cum sa procedez. Concret :
1. pot sa ii fac alt contract individual de munca, pe durata determinata, pt 8 ore, pentru functia de sufleor, cu salariul aferent, din grila?
2. La calculul salariului aferent pentru fiecare functie, calculez spor de vechime pentru ambele contracte?
3. in statul de plata voi avea doua pozitii distincte pentru aceeasi persoane , pentru fiecare contract, sau se cumuleaza la alte drepturi salariul stabilit pentru cumul?
4. Este legal ca persoana respectiva sa poata depasi numarul de 8 ore / zi, in cazul in care cumuleaza cele doua functii? La un control din partea auditului primariei am avut probloeme cu un fost director care cumula trei functii, in trei institutii diferite, toate cu 8 ore / zi, iar cei de la audit sustineau ca un om nu poate depasi timpul normal de 8 ore / zi , desi eu cred ca, dupa orele de program un om poate lucra cat il tin puterile, ca sa faca un ban in plus...si cinstit si legal...

Am citit pe forum ca timpul normal de munca de 8 ore este pentru un contract de munca, si aceeasi persoana paote avea mai multe contracte de munca de 8 ore, concomitent. Este ok dpdv legal?

A doua situatie :
Directorul institutiei este si actor.
In cazul in care este solicitat sa joace intr-un rol, sau sa indeplineasca alte atributii, in baza Legii 8/1996 - privind drepturile de autor, cum poate sa semneze, legal, si la "beneficiar" si la "prestator"? M-am gandit ca, din partea institutiei, sa semneze directorul, contabilul sef si of. juridic, sau delegatul cu CFP, iar la prestator sa semneze tot directorul dar in calitate de actor, scenograf, etc. Este corect cum am gandit?
Puteti sa imi dati si un temei legal pentru cele doua situatii, pentru ca, in cazul unui control, sa am argumentarea.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: camelot , utilizator 09:44, 27 Februarie 2008
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. In acest caz, puteti sa-i faceti cim pe durata determinata de 2 ore si sa-i stabiliti programul in asa fel incat sa nu se suprapuna orele.
Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile. Drepturile salariale se acordă propo rţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
HG nr.281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unităţile bugetare prevede ca , pentru îndeplinirea unor sarcini, activităţi şi responsabilităţi suplimentare funcţiei de bază, personalul beneficiază de un spor stabilit în sumă fixă, care se adaugă la salariul de bază şi face parte din acesta. Angajarea personalului prin cumul de funcţii se face cu acordul conducerii unităţii la care persoana în cauză are funcţia de bază, dacă o parte din programul funcţiei cumulate se suprapune celui de la funcţia în care este încadrat; în acest caz, se va asigura decalarea programului respectiv.
multumesc pentru raspunsuri, mi-au folosit, dar astept o solutie si pentru a doua problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii de aceleasi functii smari smari Buna ziua! este legal ca o persoana incadrata ca si inspector , insa cu decizie de preluare atributii de director la un judet , sa preia si atributii de ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii Milos Alexandru Milos Alexandru Buna ziua, Dupa lungi cautari si pareri pro si contra va solicit si dumneavoastra un punct de vedere asupra urmatorului aspect: 1. Ionescu - angajat in ... (vezi toată discuția)
Medic doua norme sch sch Va rog, permite legislatia muncii ca un medic sa lucreze doua norme intregi, respectiv 7 ore la un Spital de stat si apoi 8 ore la Policlinica particulara , ... (vezi toată discuția)