avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de lichidare - urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de lichidare - urgent

In cazul in care am lucrat la departamentul contabilitate al unei firme si m-am transferat la alt departament in cadrul aceleiasi firme, acum 2 ani si acum,astazi,colege "binevoitoare" vor sa ma determine sa raspund pentru niste fise de lichidare semnate de mine la vremea respectiva:O, iar ele spun ca acum au gasit persoanele care au plecat cu mici diferente nerestituite:-/ ( desi pot sa jur ca in momentul semnarii fiselor respective am verificat soldul contului), ce se poate intampla ? Daca a intrat cineva si mi-a sters operatiuni contabile din calculator cum demonstrez ?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:13, 27 Februarie 2008
Datele nu au fost salvate pe suport de hartie? nu exista o arhiva? Cauta documentele.
Nu mi-am imaginat niciodata ca se va putea intampla asa ceva, mai ales dupa 2 ani. Datele in firma noatra nu sunt listate. Eu intram pe contul 5421, cautam persoana, vedeam pe ecran soldul si semnam sau nu fisa de lichidare. Asa se proceda acum 2 ani, ca si acum deatfel. Nu sunt listate decat persoanele cu probleme in decontarea sumelor respective.
este posibil cumva ca dupa efectuarea inventarelor anuale sa fi aparut aceste diferente? se facea o inventariere de fiecare cand pleca angajatul sau pur simplu se verifica o baza de date neactualizata frecvent...sau actualizata cel putin in momentul plecarii?
Asa zisa actualizare se facea in momentul inregistrarii documentului, referindu-ma la 5421 in speta, astfel de constatari putandu-se face la momentul respectiv si nu dupa 2 ani. Nu se lista fisa contului si nici o alta fisa care sa poata proba verificarea respectiva. Semnaturile privind situatia soldului contului 5421, erau :
persoana care efectua inregistrarile si contabilul sef.
ROGABI a scris:

In cazul in care am lucrat la departamentul contabilitate al unei firme si m-am transferat la alt departament in cadrul aceleiasi firme, acum 2 ani si acum,astazi,colege "binevoitoare" vor sa ma determine sa raspund pentru niste fise de lichidare semnate de mine la vremea respectiva:O, iar ele spun ca acum au gasit persoanele care au plecat cu mici diferente nerestituite:-/ ( desi pot sa jur ca in momentul semnarii fiselor respective am verificat soldul contului), ce se poate intampla ? Daca a intrat cineva si mi-a sters operatiuni contabile din calculator cum demonstrez ?

Desi nu sunt contabila sau economista stiu ca nu se pot schimba date in actele contabile dupa doi ani.
In fiecare luna se scot fisele contabile ale tuturor conturilor si se face balanta, asa ca nu schimba nimeni ceva cand ii vine in inregistrarile contabile, se fac lunar declaratii la fisc. Cel mai probabil pot fi verificate baze neactualizate la zi si se pot produce erori in verificare.
Daca aveti siguranta verificarii ,contabil fiind ,puteti verifica contul respectiv din balanta cu ceea ce este in programul de contabilitate sau in fisa care va este data spre justificarea abaterii de care sunteti invinuit.
Nu se pot modifica date dupa doi ani, nu mai bate nici bilantul si contabil fiind stiti ca sunt multe elemente de verificare in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de plata la tva niko79 niko79 Buna ziua! Am preluat contabilitatea unei firme si in balanta am sold la 4423 = 0, dar in fisa pe platitor, am de plata 700 ron. Ce nota contabila trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)
Regularizari in balanta cactusul cactusul Va rog sa ma ajutati in cele doua cazuri. Primul caz cand in balanta contabila am solduri (asigurari sociale 431) mai mici decat in fisa analitica de la ... (vezi toată discuția)