avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... au dreptul si nepotii mei la mostenire daca sotul are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

au dreptul si nepotii mei la mostenire daca sotul are copii si eu nu?

buna ziua. as dori sa stiu daca sunt la a doua casatorie de 11 ani in care sotul are 2 copii iar eu nu am, deoarece a decedat ce se poate face ca si nepotii mei sa aibe dreptul la mostenire tinad cont ca eu am case si terenuri dinainte de casatorie inclusiv casa in care locuim.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dany_nro , utilizator 13:59, 22 Noiembrie 2010
Bunurile dvs. dinainte de casatorie raman ale dvs. in continuare, nu intra in masa succesorala.
In urma decesului sotului, dvs. mosteniti 1/4 din masa succesorala, iar cei 2 copii ai sotului mostenesc impreuna 3/4. Nepotii dvs. nu il mostenesc pe sot.
Buna ziua !
Din ceea ce ne scrieti si tinand cont de prevederile legale , la mostenirea defunctului sot, veniti dumneavoastra si copii acestuia, nepotii dumneavoastra neavand nici un drept de succesiune asupra bunurilor sotului decedat.
Cu stima !
numai bunurile proprii ale sotului si partea lui din bunurile comune intra in masa succesorala si este mostenita de dvs si copiii lui.
nepotii dvs (daca parintii sau fratii dvs au decedat) va mostenesc in cote egale dupa decesul dvs
Cine sunt acesti nepoti ? Fii ai frateului dvs?
prodiamant a scris:

Cine sunt acesti nepoti ? Fii ai frateului dvs?

Sunt 2 copii ai fratelui meu plus un copil al surorii mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)