avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

sant personal conex la ministerul public si as dori sa stiu la cat concediu fara plata am dreptul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 22 Noiembrie 2010
ART. 25 din HG nr.250 din 8 mai 1992 privind concediul de odihna şi alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitatile bugetare prevede :
(1) Salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la concedii fara plata, a caror durata insumata nu poate depasi 90 de zile lucratoare anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
a) sustinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere in institu tiile de invatamint superior, curs seral sau fara frecventa, a examenelor de an universitar, cit si a examenului de diploma, pentru salariatii care urmea za o forma de invatamint superior, curs seral sau fara frecventa;
b) sustinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, in cazul salariatilor care nu beneficiaza de burse de doctorat;
c) prezentarea la concurs in vederea ocuparii unui post in alta unitate.
(2) Salariatii au dreptul la concedii fara plata, fara limita prevazuta la alin. (1), in urmatoarele situatii:
a) ingrijirea copilului bolnav in virsta de peste 3 ani, in perioada indicata in certificatul medical; de acest drept beneficiaza atit mama salariata, cit si tatal salariat, daca mama copilului nu beneficiaza, pentru aceleasi motive, de concediu fara plata;
b) tratament medical efectuat in strainatate pe durata recomandata de medic, daca cel in cauza nu are dreptul, potrivit legii, la indemnizatie pentru incapacitate temporata de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte, pe timpul cit acestia se afla la tratament in strainatate -, in ambele situatii cu avizul obligatoriu al Ministerului Sanatatii.
(3) Concedii fara plata pot fi acordate si pentru interese personale, altele decit cele prevazute la alin. (1) si (2), pe durate stabilite prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata personal contractual! florinsadova florinsadova Personalul contractual din primarie are dreptul la concediu fara plata?.In ce normative sunt specificate aceste drepturi?Va multumesc. =D> (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cseli cseli Un angajat (contractual) la o institutie publica in ce conditii are dreptul la concediu fara plata si pe ce perioada? (ex. daca vrea sa plece la lucru in ... (vezi toată discuția)
Informatii privind statutul salariatilor civili din armata - concediu fara plata alinaAlina33 alinaAlina33 Care sunt reglementarile pentru salariatii civili din armata privind conditiile acordarii unui concediu fara plata solicitat pentru motive personale. Multumesc (vezi toată discuția)