avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriptie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriptie?

Exista termen de prescriptie, in cazul unui proprietar (Asociatie de proprietari), care nu a platit o lunga perioada de timp? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: patrician , utilizator 20:10, 23 Noiembrie 2010
Da,exista termenul prevazut de decretul nr 167/1958 ,care precizeaza termenul de 3 ani in interiorul caruia se poate exercita dreptul la actiune in sens material ,de catre creditor, recte asociatia de proprietari,sub sanctiunea pierderii acestui drept
Buna ziua !
Depinde despre ce plata este vorba. Termenul general de prescriptie este de 3 ani, iar in privinta creantelor statului de 5 ani. Daca nu a intervenit nici o cauza de suspendare sau intrrupere a termenului de prescriptie, acesta curge de la data cand creanta este certa , lichida si exigibila.
Cu stima !
Da,in termen de 3 ani se prescrie pentru rau platnic.
Dar nu se pierd toti banii ci doar o parte.
patrician a scris:

Exista termen de prescriptie, in cazul unui proprietar (Asociatie de proprietari), care nu a platit o lunga perioada de timp? Va multumesc !



Datoria se va prescrie in termen de 3 ani de zile ....
Acea parte din datorie se va prescrie in termen de 3 ani:)

Alte discuții în legătură

Datorii prescrise aladina aladina buna ziua, Am o intrebare de adresat specialistilor acestui site. care e termenul de prescriptie mai exact?de ex am ultima rata schitata la un credit este din ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere nicut adriana nicut adriana am rascolit toata casa dar cele mai vechi chitante au 5ani.restul cred ca s-au pierdut cand am zugravit apartamentul.Avand in vedere ca \"datoria\"este din ... (vezi toată discuția)