avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit forfetar - 01.01.2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit forfetar - 01.01.2011

Guvernul a decis să renunţe la introducerea impozitului forfetar şi analizează posibilitatea revenirii la impozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprinderilor, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. Decizia a fost luată din cauza dificultăţilor care ar putea apărea în administrarea unui astfel de sistem.

Impozitul forfetar urma să fie introdus începând cu anul viitor ca măsură compensatorie la impozitul minim, care a fost eliminat de la 1 octombrie.

Potrivit surselor precizate, reintroducerea impozitului de 3% pe venitul microîntreprinderilor este una din variantele care vor fi analizate împreună cu Comisia Europeană şi FMI pentru optimizarea sistemului fiscal şi o mai bună colectare a veniturilor.

Sursa: Antena 3
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:48, 24 Decembrie 2010
Ar fi foarte bine daca ar fi asa..........
buna ziua,la noi a fost mereu ca la nimeni.introducerea impozitului minim a produs o mare catastrofa.o mare parte din firmele care plateau 3% din venit au disparut ,au aparut in schimb multi someri (care au luat ajutor de somaj tot din buget) si nivelul de saracia a crescut.acum vor sa revina,ok,dar este o furtuna totala in creerele guvernantilor,vor bani la buget,dar nu vor sa impoziteze luxul.stiti de ce ,se acopera unul pe celalalt si vor sa cocoseze acest popor.m-am saturat si nu stiu ce sa fac sa fie mai bine si pentru mine (m-au jupuit!!!!) si pentru marea majoritate din jurul meu.este inadmisibil sa ai asa averi,puteai sa fi politician 20 de ani,din salariu nu realizai asa ceva si ma intreb?DE UNDE????oare in acest moment avem un lider care sa doreasca sa scoata poporul acesta din saracie???
A mai aparut ceva de reintroducerea impozitului de 3% pe venitul microîntreprinderilor? Ca as dori sa-mi fac o firma si nu stiu daca sa mai astept.
Deocamdata nu a aparut nimic.
Uite ca a aparut ceva pe hotnews azi 18 decembrie 2010, 16:17: [ link extern ]
Se pare ca vor reintroduce 3%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
vladonne, utilizator

Alte discuții în legătură

Microintreprinderile au din nou impozit pe venit 3% Lulica Lulica http://www.infotva.ro/a/3189/Microintreprinderile-au-din-nou-impozit-pe-venit-de-3-procente-.html Microintreprinderile au din nou impozit pe venit de 3 ... (vezi toată discuția)
Microintreprinderi carmenl carmenl Daca in codul fiscal nu mai este trecuta cota de impunere si pentru 2010.....sa intelegem ca din anul 2010 nu vor mai exista microintreprinderile ? (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)