avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general microintreprinderi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

microintreprinderi

Daca in codul fiscal nu mai este trecuta cota de impunere si pentru 2010.....sa intelegem ca din anul 2010 nu vor mai exista microintreprinderile ?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 12:07, 24 Noiembrie 2009
eu personal nu stiu sa interpretez acest lucru

Daca articolele respective ar fi abrogate sau intreg capitolul, ar insemna ca nu mai exista. Cum acest lucru nu s-a facut la ultimele modificari ale CF, impozitul exista in continuare, cota valabila fiind cea din 2009 (ultima valabila).
Dar..... orice este posibil, trebuie sa mai asteptam pina se va lamuri sau vor veni precizari in acest sens.
Redactia HotNews.ro
Luni, 16 noiembrie 2009, 12:11 Actualitate

Gheorghe Pogea

Ministrul interimar al finantelor, Gheorghe Pogea, a discutat cu cititorii HotNews.ro despre buget si criza economica.

Cat va fi cota de impozitare pentru microintreprinderi in 2010? Conform carei legi?

Gheorge Pogea

Pentru 2010 nu sunt avute in vedere majorari ale Taxei pe Valoarea Adaugata sau ale cotei unice, impozit pe venit sau impozit pe profit. Ce se aude pe TV sunt declaratii de campanie electorala. Iar faptul ca bugetul nu este trimis nu are nimic de-a face ca am tine ascunse majorarile.

Gheorge Pogea

Intarzierea prezentarii bugetul se datoreaza cadrului legislativ care nu permite inca prezentarea lui in Parlament.

Ati inteles tot ,nu?
Conform ultimelor modificari aduse de OUG 109/2009 coroborate cu Codul Fiscal impozitul pe veniturile microintreprinderilor nu se mai aplica

Chiar ca nu am inteles nimic, dar posibil sa fie eu ma proasta. Explicati-mi si mie din ce art ale Cf rezulta ca nu mai exista. Si ce legatura are un articol de presa cu impozitul pe microintreprinderi?
Ma uit ca prostul la OUG 109 pe 2009 si numai nu gasesc unde specifica ca nu se mai aplica impozitul pe venitul micro intr. ... poate ma ajuta careva mai descurcaret cu nr exact si articolul la care face referire . #-o

Alte discuții în legătură

Impozitul 3% pt imm in 2010? viopopa1 viopopa1 Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit in 2010 pt.soc.care au fost micro cu impozit cu 3% camicami camicami Avand in vedere ca din 2010 se schimba modul modul de stabilire a impozitului pe profit trimestrial ptr.societatile platitoare de impozit 16% in anul 2009,va ... (vezi toată discuția)
Consecinte desfiintare impozit venit microintreprinderi Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, va propun sa discutam care credeti ca vor fi consecintele desfiintarii impozitului de 3% pe venit. Credeti ca se vor inregistra venituri ... (vezi toată discuția)