avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am circulat cu numere expirate doar 3 ore
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am circulat cu numere expirate doar 3 ore

buna ziua....as avea si eu o intrebare...in urma cu cateva lunii fostul sot din cauza ca l-am lasat m-a dat pentru furt de masina ne-am judecat vreun an de zile s-a constatat ca a fost furt calificat insa noi avem ofetita si procurorul a decis ca nu am antecedente penale si mi-a dat o amenda administrativa care nu am platit-o pentru ca nu ma descurc.acum o saptamana am circulat cu masina mea si din neglijenta am uitat ca nr expira pe 12 si politia m-a oprit pe 13 in jurul orei 3 dimineata.intrebarea mea ar fi urmatoarea: procurorul ar putea sa ma trimita in instanta? politista care s-a ocupat de dosar mi-a spus ca nu o sa patesc nimic pentru ca ei au trimis la procuror neinceperea urmarii penale...insa mie imi este frica de cazier....amenda administrativa este in cazier? va multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: alynaa21 , utilizator 12:09, 1 Decembrie 2010
daca dosarul s-a inaintat parchetului cu propunerea de NUP in cayul confirmarii acesteia de procurornu aveti de ce sa va faceti proleme.
Amenyile addministrative apar in cayier
Incercati sa platiti cat mai repede ,eventual pana la audieri amenda aplicata de procuror,
Fiind vorba doar despre trei ore,daca platiti amenda,nu aveti antecedente penale si manifestati sinceritate este posibil sa fiti sanctionata tot cu o amenda a procurorului,conf.art.18/1 c.pen.
amenda administrativa nu este inscrisa in cazier
Da,aveti toate sansele sa primiti amenda administrativa si sa aveti cazierul alb.

av. Claudiu Lascoschi
Si ce daca au fost doar 3 ore ? fapta exista .
Politia face propunere procedurala . procurorul o avizeaza sau nu . faptul ca mai aveti amenda administrativa nu e in avantajul dvs , nu zic ca nu ati putea obtine din nou acceasi sanctiune , insa e bine sa fiti pregatita si pt cealalta alternativa de a fi trimisa in judecata ...

Alte discuții în legătură

Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin bogdan1989 bogdan1989 daca am luat din kaufland in decembrie 2010 niste produse in valoare de 250 ron a venit politia au recuperat toate produsele intacte am fost la politie am dat ... (vezi toată discuția)