avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicare sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicare sanctiune

In situatia cand persoana sanctionata cu reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 10% primeste fluturasul si observa ca de fapt pe langa salariul de baza au fost reduse si indemnizatia de conducere, ce poate face in afara de instanta.
art.264 prevede distinct cele doua sanctiuni la:
d) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
e) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 22 Noiembrie 2010
Ce sanctiune i s-a aplicat ? ..... cea de la lit.d sau cea de la lit.e ? ... trebuie sa fie mentionata in decizia de sanctionare.

Instanta de judecata este singura solutie .... ITM-ul poate constata nereguli, dar nu-l poate obliga pe angajator.
in decizie este scris 264 (d), insa pe fluturas se retine 10%la salariu de baza si automat sunt reduse toate : indemnizatie conducere, spor vechime, etc
costic a scris:

in decizie este scris 264 (d), insa pe fluturas se retine 10%la salariu de baza si automat sunt reduse toate : indemnizatie conducere, spor vechime, etc

Intr-adevar, daca s-a redus salariul de baza atunci si celelalte sporuri sau indemnizatii acordate sunt reduse ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresc sa ma informez asupra urmatoarei spete: daca un angajat cu functia de director,savarseste o abatere disciplinara, iar angajatorul doreste ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris bibipopescu bibipopescu Buna ziua!Este adevarat ca pentru avertisment scris nu mai trebuie cercetare disciplinara? Multumesc (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)