avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... deducere fiscala cass medic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

deducere fiscala cass medic

Buna ziua! Am o intrebare referitoare la cuantumul sumei care se deduce din contributia la sanatate de catre un medic care are cabinet medical individual si care se incadreaza in norma de impozit pe venit.
intrebarea este: contributia la fondul de sanatate este 5,5% din venitul net impozabil. Care este cuantumul sumei deductibile? Toata suma indiferent care(cat de mare ) ar fi ea? Este un prag peste care nu se mai deduc sumele platite in cursul unui an calendaristic?
multzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 02:08, 24 Decembrie 2010
Buna seara
Daca este impunere la norma de venit , nu avem sume deductibile .
Ori nu am inteles speta ?:hm:
Multzumesc pt amabilitatea de a intra in dialog.
Cabinetul medical nu se supune normelor de venit. Se incadreaza in codul fiscal la impozit pe venit, profesii liberale cu contabilitate in partida simpla.
Cuantumul este de 5,5% din venitul net. Intrebarea mea era cat din suma aceasta este deductibila?
M-a derutat exprimarea : "norma de impozit pe venit."
:">
In ce priveste deductibilitatea :
art 48 cf norme :
38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu:

15. cheltuielile reprezentând contribuţiile pentru asigurările sociale, pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, pentru asigurările sociale de sănătate, pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii obligatorii pentru contribuabil şi angajaţii acestuia;

cu conditia de la alin. 4 :
b) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;

Nu este prevazuta limita maxima .
Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate contibutie asigurari de sanatate pentru pfa Adrian Brojboiu Adrian Brojboiu Buna ziua, O intrebari pentru cei avizati in domeniu: In cazul unei PFA sunt deductibile plafonat sau neplafonat contributiile de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Pfa obligat sau nu la sanatate? nae2012 nae2012 Buna ziua. Am un PFA si am realizat un venit de 25000 lei brut iar cheltuieli de 7000 de lei in anul 2018. Mai sunt obligat sau nu la sanatate? (vezi toată discuția)
Carte de munca + pfa dragos.rusu dragos.rusu Buna ziua, As fi interesat care ar fi costurile reale pentru un PFA (norma de venit) daca exista si o carte de munca asociata. Incerc sa postez ceea ce ... (vezi toată discuția)