avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deductibilitate contibutie asigurari de sanatate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deductibilitate contibutie asigurari de sanatate pentru PFA

Buna ziua,

O intrebari pentru cei avizati in domeniu:

In cazul unei PFA sunt deductibile plafonat sau neplafonat contributiile de asigurari de sanatate ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters176126 , utilizator 09:50, 29 Martie 2012
Daca este contributia obligatorie, suma este neplafonata. Se deduce contributia obligatorie pe care ati platit-o la Casa de Asigurari de Sanatate.

Daca este prima de asigurare voluntară de sănătate, se deduce în limita echivalentului în lei a 250 euro anual pentru o persoană.
Va salut.
Poate sunt agasant... dar doresc sa va repun intrebarea: in cazul noului cod fiscal, contributia obligatorie la asigurarile de sanatate, de 5,5% din profit, este deductibila? Sunt I.I. si sunt si salariat. Ma refer la contributia de 5,5% pe care o platesc la venitul din activitatea idependenta. Multumesc anticipat.
contributia obligatorie la sanatate de 5.5% aferenta II este cheltuiala deductibila la stabilirea impozitului pe venit(nu profit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere asigurare cristian_conea cristian_conea Am incheiat anul acesta o [b]POLITA DE ASIGURARE DE VIATA LEGATA DE FONDURI DE INVESTITII - Tarif Z10R[/b] (asigurare + economisire) si mi s-a spus ca primele ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit it bucuresti adripaul adripaul Buna ziua, Sunt angajat cu CIM, activitatile pe care le efectuez in cadrul societatii sunt de natura comerciala (director comercial). Doresc sa ma declar si ... (vezi toată discuția)
Deducere contributie asigurare privata de sanatate vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca cineva cunoaste mai multe amanunte despre posibilitatea deducerii asigurarii private de sanatate pentru salariati si modul de ... (vezi toată discuția)