Din categoria "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"
Dupa cum am mai postat pe acest forum am achizitionat o masina si doresc sa o inmatriculez. Istoria este cam asa: Persoana1 e roman insa munceste si locuieste in Italia de unde a cumparat o masina. A facut demersurile necesare si masina e INMATRICULATA pe numele sau in Italia (cu asigurari si tot ce mai presupune aceasta) Cand a venit in concediu in Romania mi-a vandut masina mie . Toate bune si frumoase pana aici. Acum eu am facut actele la RAR si m-am dus la directia de taxe si impozite(sector 2 bucuresti) sa declar masina ca sa pot plati impozit pentru ea si sa obtin viza necesara inmatricularii pe fisa de inmatriculare.
Aici vine surpriza romaneasca: se pare ca doamna de la ghiseu nu vrea sa imi dea viza si sa imi ia masina in evidenta pe motivul...ca Persoana1(cea din italia care mi-a vandut masina ) trebuie sa declare masina in romania, s-o inmatriculeze si abia apoi sa mi-o vanda!!!!Cum vine asta oameni buni? pe ce considerent e obligata acea persoana sa inmatriculeze masina in romania daca el avrut sa o aiba inmatriculata in Italia si plateste acolo ce aer de platit???
Adica daca cumparam masina de la un italian
.