avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de intrare in vigoare a unei legi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de intrare in vigoare a unei legi

Buna seara,
Din putinele mele cunostinte juridice, stiu ca o lege care este propusa dezbaterii are o durata minima de "trecere" prin parlament de vreo 90 de zile.
Asa este?
Sau poate dura mai putin?

Intreb asta deoarece sunt foarte dezorientata din cauza modificarilor ce vor fi aduse ordonantei ce se ocupa cu Indemnizatia de ingrijire a copilului, eu avand un copil de un an si 7 luni si urmand sa nasc al doilea copil in maxim doua sapatamani... Sper inca sa ma incadrez in reglementarile vechii legi, care avantaja primele nasteri.
Cel mai recent răspuns: user11 , utilizator 21:13, 22 Noiembrie 2010
Intrarea in vigoare a legii este precizata de emitent cu ocazia publicarii in Monitorul Oficial
E bine de stiut.

Dar discutiile pe o lege, cam cat dureaza in parlamentul nostru, asa in medie?
Eu auzisem de un termen minim de 90 de zile, e adevarat?
Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.

Prevederile legale despre care se vorbeste in prezent referitor la reducerea duratei de acordare a indemnizatiei pentru CCC nu vor avea efect retroactiv. Legea prevede numai pentru viitor.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am o intrebare legata de principiul de aplicare al ... mdhritcu mdhritcu Buna seara. Am o intrebare legata de principiul de aplicare al legilor. OUG 27/2022 specifica in text ca perioada sa de aplicare este ... (vezi toată discuția)
Legea 284/2010 din mo 877 din 28 dec. 2010, aplicata din 01.12.2010 ? badocSDH10 badocSDH10 Legea cadru 284/2010 aplicata inainte de aparitie ! “data intrării in vigoare a prezentei legi este 01.01.2011” LEGE-CADRU Nr. 284 din 28 ... (vezi toată discuția)
Efectuarea controlului in timpul concediului medical monibiber monibiber Conform celor votate marti in camera deputatilor, mai au voie reprezentantii Casei de Sanatate si ai Companiilor sa efetueze controale, daca nu de cand intra ... (vezi toată discuția)