avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa

Unde fac plangerea pentru marturia mincinoasa a unui martor sub acoperire (functionar public) instruit ulterior pentru instanta de singura persoana care ii cunostea adevarata indentitatea respectiv organul de ancheta ?
Cred si va rog sa-mi spuneti daca implica si alte acuzatii, fals, uz de fals si instigare .
Scuzati dar nu am toate notiunile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:02, 27 Noiembrie 2010
Plangerea se adreseaza parchetului
Detaliati speta ,pentru a va putea oferi raspuns la aspectele care va suscita interesul
Deci baiatul meu a fost anchetat penal , derularea faptelor pentru care este acuzat, sa zicem s-au succedat in 4 faze de timp.In dosarul de ancheta penala apare un martor cu identitate protejata care relateaza faptele de la faza 3 de timp sa zicem si care nu il incrimina cu nimic. In schimb in instanta dupa 10 luni de amanari ca nu se prezenta relateaza relateaza fapte din faza 3 de timp (oricum minte ca faptele nu s-au petrecut dar era singurul martor).Cum poate sa declare in instanta ceea ce nu a vazut initial prin declaratia de la parchet.
In conditiile in care declaratia nu este sustinuta si probata in conditiile legii,surprinde rasturnarea de situatie
In instanta,la audiere,instanta a intrebat martorul ,daca isis mentine declaratia anterior data in cursul urmaririi penale?
Puteti formula plangere penala la parchetul competent sediului instantei unde s-au desfasurat dezbaterile.
Formulati plangerea si indicati datele cunoscute de dvs despre martor,el va fi gasit.
Poate fi vorba,daca puteti dovedi cu probe,ca a declarat fapte nereale,despre infractiunea de marturie mincinoasa.
marianaragalie a scris:

Unde fac plangerea pentru marturia mincinoasa a unui martor sub acoperire (functionar public) instruit ulterior pentru instanta de singura persoana care ii cunostea adevarata indentitatea respectiv organul de ancheta ?
Cred si va rog sa-mi spuneti daca implica si alte acuzatii, fals, uz de fals si instigare .
Scuzati dar nu am toate notiunile.
Multumesc

Nu cred ca veti reusi sa dovediti ca a mintit.
Depunerea plangerii o puteti face si la parchetul unde domiciliati.Se vor face cercetari si se va audia.
Cum veti dovedi?

Alte discuții în legătură

Declaratie mincinoasa mihaela89 mihaela89 Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis \"da\" , ... (vezi toată discuția)
Am atras degeaba atenția asupra unor declarații mincinoase. ce pot face, cui să-i cer ajutor? ilaenucamar ilaenucamar trăim în România ,stat de drept în care potrivit Constituției sunt prevazute drepturile cetățenilor acestei tarii . E doar o mare minciuna ! am atras ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)