avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie Mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie Mincinoasa

Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis "da" , dar totusi a n-a zis acelasi lucru k in declaratia de la politie....
Intra la declaratie mincinoasa??
si daca da, care sunt sansele ca sa scape fara inchisoare de la 1-5 ani???
cum ar trebui sa procedeze??? sa-si retraga declaratia mincinoasa??? sau cum???
multumesc celor care raspund......
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 12:22, 4 August 2010
mihaela89 a scris:

Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis "da" , dar totusi a n-a zis acelasi lucru k in declaratia de la politie....
Intra la declaratie mincinoasa??
si daca da, care sunt sansele ca sa scape fara inchisoare de la 1-5 ani???
cum ar trebui sa procedeze??? sa-si retraga declaratia mincinoasa??? sau cum???
multumesc celor care raspund......

Ati mai pus aceeasi intrebare....Nu suntem clarvazatori...Instanta de judecata va aprecia.
Probabil ca instanta va inainta catre Parchet cele doua declaratii, cu mentiunea de a se constata falsul in declaratii.
Parchetul va ancheta si va decide.
si exista vreo sansa ca sa nu faca puscarie daca nu are nici un fel de antecedent?
Puneti repetat intrebarile si nu mai stiti unde sa vedeti raspunsurile.
Asemenea aspecte vor ramane fara raspuns.
Depinde de circumstante....Este oricum greu de probat marturia mincinoasa,dar ...nu avem la indemana toate elementele.Este foarte posibil sa se aleaga cu amenda administrativa,inchisoare cu suspendare,cu executare....depinde si de prejudiciul produs prin declaratia mincinoasa.

Alte discuții în legătură

Marturie mihaela89 mihaela89 am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare??? si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)
Zgariat masina paq paq salut ! am desenat cu cheia pe masina unui vecin (beat fiind) al unui prieten de-al meu si acesta s-a dus la politie (mi se pare normal) cu prietenul meu si au ... (vezi toată discuția)