am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare???
si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga marturia mincinoasa??
am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare???
si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga marturia mincinoasa??
Marturia minicinoasa se pedpeseste su inchisoare de la 1- 5 ani. Fapta nu se pedepseste daca in cazurile penale mai inainte de a se produce arestarea inculpatului, ori in toate cauzele mai inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau de a se fi dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase , martorul si retrage marturia.
De asemenea, daca retragerea marturiei a intervenit in cauzele penale dupa ce s-a produs arestarea inculpatului sau in toate cauzele dupa ce s-a pronuntat o hotarare sau dupa ce s-a dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art. 76.c.pen.
Data post: Luni, 2 August 2010, 22:12
Subiect: Declaratie Mincinoasa
Ce se intampla daca un martor care a dat o declaratie la politie a zis o chestie iar la tribunal knd a fost intrebat daca isi mentine declaratia a zis "da" , dar totusi a n-a zis acelasi lucru k in declaratia de la politie....
Intra la declaratie mincinoasa??
si daca da, care sunt sansele ca sa scape fara inchisoare de la 1-5 ani???
cum ar trebui sa procedeze??? sa-si retraga declaratia mincinoasa??? sau cum???
multumesc celor care raspund......