avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

ce se poate intampla daca te gaseste cu marturie mincinoasa si nu iti retragi plangerea poate sa te aresteze?
Cel mai recent răspuns: jeneta , utilizator 11:50, 8 Decembrie 2011
Fiti va rog mai explicita. Una este marturia - este relatarea facuta de o persoana care are cunostinta de anumite aspecte intr-o cauza, si alta este plangerea - este o reclamatie prin care o persoana reclama o alta persoana care i-a produs un prejudiciu prin savarsirea unei fapte.
Ajutati-ne ca sa va ajutam.
am fost martora la un proces si cand mam dus prima data la politie am dat o declaratie si cand am fost citata la tribunal ca martora am dat alta declaratie si nu coincide cu prima pe care am dato si mau chemat la parchet . si daca nu vreau sa o retrag pe a doua care am dato la tribunal ce se intampal? va multumesc
Nu prea este bine. La parchet in ce calitate v-au citat / chemat?
Precizati concret prin ce difera cele 2 declaratii
Atata timp cat declaratia dvs a fost data in fata organului de cercetare penala sau a instantei de judecata ,acestea nu mai pot fi retractate,eventual nuantate
declaratia pe care am dat-o la politie nu se aseamana deloc cu cea pe care am dato la tribunal . am schimbato total si mau chemat la parchet ca sa o retrag pe cea dea doua si sa o mentin pe care am dato la politie prima data. si eu vreau sa o mentin pe care am dato la tribunal pe a doua . ce se poate intampla daca nu vreau sa o mentin pe cea de la politie

Alte discuții în legătură

Marturie mihaela89 mihaela89 am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare??? si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga ... (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)