avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... zgariat masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

zgariat masina

salut ! am desenat cu cheia pe masina unui vecin (beat fiind) al unui prieten de-al meu si acesta s-a dus la politie (mi se pare normal) cu prietenul meu si au dat declarii. Prietenul meu s-a cam speriat putin si a zis ca i-as fi zis eu ca am zgariat-o. Chiar a mentionat ca nu m-a vazut. Victima a depus o plangere pe numele meu si m-am inteles la o suma de bani ca sa isi retraga plangerea. Dar asta nu e totul, masina e in leasing si are casco, si trebuie facuta la reprezentanta, pe casco, iar pt asta mi-a spus ca o sa ia dovada de la politie pe care scrie A.C. ( autor cunoscut), iar casco o sa ma dea in judecata sa platesc reparatia. Eu as putea veni cu inca 3 care au fost prezenti si sa zica ca n-am zgariat-o eu iar martorul lui sa isi rescrie declaratia si sa zica ca i-am spus in gluma ca am zgariat-o. Ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: paq , utilizator 23:39, 6 Iulie 2011
Daca incercati numai sa le ziceti martorilor sa minta atunci savarsiti infractiunea de " incercare de a determina la marturie mincinoasa", in situatia in care acestia refuza sa minta. Daca accepta sa minta atunci avem instigare la marturie mincinoasa (infractiunea savarsita de dumneavoastra), si marturie mincinoasa (infractiune savarsita de martori). Asadar, acestea sunt riscurile, dupa cum vedeti ceea ce doriti sa faceti este ilegal.
Bun. Pe mine ma intereseaza cum scap de acel A.C. de pe dovada ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie cezar jurci cezar jurci Acccident cu tamponari usoare, alcoolemie 1.3% in sange fara sa fie testat cu aparatul etilotest, isi schimba declaratia dupa doua saptamani ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Pretentii.imprumut adriancta adriancta a si eu o nelamurire,cineva ma dat in judecata zicand ca ia dat o suma de 35 de mi de euro de iam luat un apartaent ,ma dat in judecata eu am depus la dosar de ... (vezi toată discuția)
Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)