avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stationare interzisa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stationare interzisa?

Stationarea pe carosabil fara a perturba circulatia,in plus unde nu exista decat un indicator de"parcare " eu fiind jumatate in parcare jumatate pe partea carosabila.Carosabilul are trei benzi sens unic o d-na politist mi-a facut proces verbal pentru "stationare interzisa".Specific d-na politist scria procesul vorbind la telefon si primind indicatii cum se scrie acel proces.Nu ma semnat si nici macar nu m-a lasat sa scriu ca acel proces s-a facut in prezenta unui martor.Am intrebat-o in ce lege si ce articol ma incadrez si nu mi-a raspuns.Eu i-am spus ca nu stie nici macar sa explice de ce imi da amenda si spre surprinderea mea a mai facut un proces cu acuzatia de injurii la adresa organului,dar nu a fost scris fara sa mai dea un telefon si intrebe ce trebuie scris si ce acuzatie sa imi aduca.Poate nu stiu eu bine codul rutier.. imi poate spune cineva cum trebuie sa procedez si la ce sa ma astept?In 10 ani e prima oara cand patesc asa ceva.Multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:27, 23 Noiembrie 2010
Contestati in termen procesul-verbal de contraventie , de fapt , pe amandoua , cu atat mai mult cu cat inteleg ca aveti si un martor ...
De asemenea , solicitati prin plangerea ce o veti formula dupa ce veti priomi procesul verbal ca si politia sa faca dovada savarsirii contraventiilor ce vi se imputa .
Formulati plangere impotriva proceselor verbale la judecatoria
in raza careia au fost constatate contraventiile!
diana ramona a scris:

De asemenea , solicitati prin plangerea ce o veti formula dupa ce veti priomi procesul verbal ca si politia sa faca dovada savarsirii contraventiilor ce vi se imputa .

ASA E!
Solicita sa se comunice intreg probatoriu ce a stat la baza incheierii proceselor
verbale, cu ata mai mult cu cat CEDO a stabilti ca in domeniul contraventiilor se aplica principiul prezumtiei de nevinovatie, ceea ce inseamna ca sarcina vinovatiei revine initmatei IPJ!
Singura solutie este contestatia in termenul legal.

Alte discuții în legătură

Amplasare radar megane megane Acum cateva zile am fost inregistrat de un radar \"tip nou\" cu 78km/h in localitate. As vrea sa contest PV pentru modul de amplasare a radarului. Acesta era ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)