avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal contraventie

buna tuturor.....am primit o amenda de circulatie de la un echipaj de sectie,nu de circulatie....incerc sa explic....stateam la semafor sa virez stinga echipajul era in spatele meu,am virat pe banda din mijloc,pe banda din dreapta se lucra..echipaju fara girofar a incercat sa ma depaseasca pe partea stinga,eu eram cu autoutilitara,din fata venea masina,am vazut si am tras dreapta brusc,mi-au cazut telefoanele de pe bancheta..am oprit si echipaju, mi-am scos centura sa-mi ridic telefoanele,un politai a coborit din masina mi-a cerut actele,dupa care au intocmit proces verbal ca nu aveam centura si am vorbit la telefon.....in proces a scris ca am condus auto marca mercedes,eu am vw lt...am vrut sa mentionez la obiectii ca acestia nu m-au oprit regulamentar,nu aveau nici ei centura sau adresat cu ton ridicat vorbind la persoana 2......dnu politai a spus ca nu scrie asa ceva ...daca nu semnez el pleaca....am primit procesu acasa,lipit pe usa cu amenda 240...in proces apare si martor inventat...am doua persoane care au asistat la discutie si au spus ca ma ajuta daca fac contestatie,acestia asistiand la tot circu.......va rog sa ma ajutati sa formulez contestatia si catre cine sa o fac......multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:59, 23 Noiembrie 2010
Procesul verbal il puteti contesta in termen de 15 zile la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Martorul care a semnat,prin semnatura sa a atestat doar faptul ca procesul verbal a fost incheiat in lipsa contravenientului.
Verificati procesul verbal si sub aspectele de nulitate prevazute de art.16,17,34 din OG nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut accident vreau sa contest pv, am o intrebare! btibia btibia Buna ziua, Am si eu o problema, ieri am avut necazul de a aveam un accident usor cu o domnisoara. O scurta relatare a celor intamplate: 1. Veneam dinspre ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea rosie a semaforului electric alex_s alex_s Buna ziua , Vreau sa depun o contestatie a procesului verbal care a hotarat retinerea permisului meu de conducere pentru o perioada de 30 de zile, va ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva alexandru_lungu alexandru_lungu Buna ziua, Locuiesc in Timisoara, si in ziua de 28.09.2012 am avut o problema cu politia de la sectia 5, care a fost pornita cu orice pret sa imi dea amenda. ... (vezi toată discuția)