avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cont bancar

Buna ziua, va rog sa imi raspundeti si mie la problema pe care o am;
Tata a decedat in urma cu o luna iar pe numele lui a ramas o suma de bani intr-un cont bancar, iar mama a fost la acea banca cu certificatul de casatorie, certificatul de deces si nu i sa dat nici un ban din acel cont. cum trebuie sa procedeze mama, sotia raposatului?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:57, 23 Noiembrie 2010
trebuie sa mergeti la notar si sa dezbateti succesiunea.notarul va va elibera un certificat de mostenitor cu care va puteti apoi duce la banca pentru a ridica banii.
buna ziua.
sumele de bani se vor elibera mostenitorilor doar in baza unui Certificat de Mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- unic mostenitor Mmiha Mmiha Mama a murit in aprilie 2007 si tata a murit in 15 octombrie 2009, da saptamana trecuta, eu sunt singur la parinti, de la mama au ramas niste terenuri pe ... (vezi toată discuția)
Banca cere restituirea banilor retrași din contul tatălui decedat ... anatab anatab Banca cere restituirea banilor retrași din contul tatălui decedat Bună ziua. Recurg iar la ajutorul dvs. Tata a decedat în data de 17 martie. Banii de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)