avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere pasune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere pasune

buna ziua

am inchiriat o suprafata de 49 de ha de pasune de la un composesorat dintr-o suprafata totala de 250 HA in noiembrie 2009.
contractul a fost semnat stampilat si inregistrat la primaria localitatii respective.
Dupa aceea am constatat ca suprafata pe care composesoratul pretindea ca era de 49 de ha este de doar 28ha . In aceste conditii presedintele Composesoratului mi-a spus ca s-a facut o gresala si mi-a propus sa semnez un act aditional in care sa specificam ca de fapt suprafata inchiriata este de 28 de HA. Am refuzat acest lucru si am pretins sa mi se dea cei 49 de HA pentru care am incheiat contractul , dar am fost refuzat .
Am cerut in scris sa stabilim o zi in care sa mergem pentru a delimita cu tarusi suprafata inchiriata dar nu am primit niciun raspuns.
Nu am putut folosi pasunea in acest an deoarece nefiind delimitata, a fost pasunata abuziv de alte persoane...
cum pot obliga composesoratul sa-mi dea suprafata de pasune inchiriata in conditiile in care eu am fost de buna credinta si am platit taxa de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 18:03, 30 Noiembrie 2010
Buna ziua !
Drepturile si obligatii partilor sunt (sau ar fi trebuit sa fie) stipulate in contractul incheiat in acest sens . In masura in care nu s-au respectat prevederile contractuale se va apela la calea prevazuta in respectivul act sau , in caz ca acesta nu face referire la astfel de situatii , se va apela la procedura comuna , prin initierea unei actiuni in instanta .
Dvs. aveti la dispozitie 3 optiuni :
1-fie cereti in instanta obligarea composesoratului de a va pune la dispozitie toata suprafata de pasune contractata (49 ha)
2-fie cereti rezolutiunea contractului cu daune interese pentru prejudiciile care v-au fost cauzate.
3-modificati contractul pentru o suprafata mai mica , cu reducerea proportionala a chiriei platite.

Trebuie sa cantariti care va profita mai mult . Verificati daca varianta propusa la pozitia 1 este posibila (suprafata exista si se afla in composesorat)
Adecatelea eu pun o intrebare.
Nu ati observat diferenta? Eu nu sunt nici fermier si nici inginer, da vad cam cat reprezinta 21 de ha, mult de tot, poate chiar un deal. Ati fost prezent la fata locului cand ati incheiat contractul?

In rest @prodiamant are perfecta dreptate.
nu era vorba de 21 de ha ci de 28, iar 28 de ha sant cateva dealuri.....partea de 49 de ha face parte dintr-un corp de 250 de ha deci , exista rezerva de unde sa mi se dea toata suprafata , dar nu se mai doreste acest lucru...
rolian_1 a scris:

nu era vorba de 21 de ha ci de 28, iar 28 de ha sant cateva dealuri.....partea de 49 de ha face parte dintr-un corp de 250 de ha deci , exista rezerva de unde sa mi se dea toata suprafata , dar nu se mai doreste acest lucru...

21 de ha ma refeream la diferenta dintre 49, contract, si 28, faptic.
Sincer, daca nu cunoastem mai bine datele problemei , nu putem sa va recomandam decat ceea ce a scris prodiamant, adica toate posibilitatile.
Acum, eu personal am mai intalnit cazuri de inchirieri in vederea incasarii subventiei si atat. Ce septel de animale aveti? Poate va calculez incarcatura normala.

Alte discuții în legătură

Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)