avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere pasune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere pasune

buna ziua

am inchiriat o suprafata de 49 de ha de pasune de la un composesorat dintr-o suprafata totala de 250 HA in noiembrie 2009.
contractul a fost semnat stampilat si inregistrat la primaria localitatii respective.
Dupa aceea am constatat ca suprafata pe care composesoratul pretindea ca era de 49 de ha este de doar 28ha . In aceste conditii presedintele Composesoratului mi-a spus ca s-a facut o gresala si mi-a propus sa semnez un act aditional in care sa specificam ca de fapt suprafata inchiriata este de 28 de HA. Am refuzat acest lucru si am pretins sa mi se dea cei 49 de HA pentru care am incheiat contractul , dar am fost refuzat .
Am cerut in scris sa stabilim o zi in care sa mergem pentru a delimita cu tarusi suprafata inchiriata dar nu am primit niciun raspuns.
Nu am putut folosi pasunea in acest an deoarece nefiind delimitata, a fost pasunata abuziv de alte persoane...
cum pot obliga composesoratul sa-mi dea suprafata de pasune inchiriata in conditiile in care eu am fost de buna credinta si am platit taxa de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 18:03, 30 Noiembrie 2010
multumesc mi-au calculat-o cei de la APIA.nu am decat 103 capete ovine si binenteles ca sant foarte interesat de subventie.
sper sa ii pot da in judecata pe cei de la composesorat sa-mi plateasca ei subventia in caz ca o sa mai intarzie cu atribuirea pasunii inchiriate....
rolian_1 a scris:

multumesc mi-au calculat-o cei de la APIA.nu am decat 103 capete ovine si binenteles ca sant foarte interesat de subventie.
sper sa ii pot da in judecata pe cei de la composesorat sa-mi plateasca ei subventia in caz ca o sa mai intarzie cu atribuirea pasunii inchiriate....

Adica APIA v-a spus ca luati subventie pe tot?.
Nu cred.
3 ovine=1 UMV de unde rezulta ca va incadrati la subventie de 103/3=34 HA subventionate.
pentru cultura dumneavoastra:
4 ovine = 1 UMV
min 2 si max 4 ovine / HA pentru agromediu
santeti cam slab informat.....
si oricum cam deviati de la subiectul initial asa ca lasati-o balta
Aveti dreptate. Am calculat gresit. Nu va mai deranjez.
Dar s-a schimbat tabelul de conversie stabilit prin Directiva europeana?
TABELUL DE CONVERSIE A ANIMALELOR ÎN UNITAI VITE MARI [PREVAZUT LA
ARTICOLUL 27 ALINEATUL (13)]
Tauri, vaci si alte bovine
de mai mult de doi ani, ecvidee de mai mult de sase luni 1,0 UVM
Bovine între sase luni si doi ani 0,6 UVM
Bovine de mai putin de sase luni 0,4 UVM
Ovine 0,15 UVM
Caprine 0,15 UVM
Scroafe reproducatoare > 50 kg 0,5 UVM
Alte porcine 0,3 UVM
Pentru a calcula incarcatura de animale necesare pe hectar se va proceda astfel:
14
Se inmulteste numarul de animale detinute cu coeficientul prezentat in tabelul anterior
iar produsul se imparte la numarul de hectare de teren detinut.
Exemplul 1: 10 ovine * 0.15=1,5 UVM. Pentru a putea respecta cerinta conform careia
maximul admis este de 1 UVM/ha, fermierul trebuie sa detina sau sa permita pasunatul
celor 10 ovine pe o suprafata de minim 1.5 ha.

Eu scrisesem de numarul minim prevazut prin Hotarare de guvern. Da nu ma luati in seama.
Succes. Dar frumos, fara nervi si stres.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)