Am si eu o mica problema .Am lucrat pana in 2006 la o firma in bucuresti si am plecat fara sa-mi dau demisia ,pur si simplu nu m-am mai dus la munca pentru ca trebuia sa plec din tara urgent.Cei de acolo normal ca au incheiat contractul de munca in conditiile care le-au convenit lor dar problema ca odata intors in tara vreau sa-mi recuperez cartea de munca si nu prea stiu cum .Firma la care am lucrat mi-a spus sa ma duc la ITM la inspectorul care are in evidenta firma si sa rezolv treaba acolo.Am ajuns la inspectorul respectiv acesta mi-a spus ca-mi trebuie de la firma o decizie de incetare a contractului de munca .Cei de la firma mi-au spus ca nu trebuie pentru ca ei au inchis cartea de munca si cand am insistat bineinteles ca nu mi-au mai raspuns la telefoane si nu mai sant de gasit.M-am intors la ITM la inspectorul respectiv iar acesta mi-a spus sa fac o cere de incetare a contractului de munca pe care sa o depun la registratura ITM si sa astept sa fiu contacta.Intrebarea e daca stie cineva cum se face aceasta cere si ce trebuie sa contina ea .
1. Daca fostul angajator v-a spus ca au inchis carnetul de munca , de ce nu v-a dat si o copie de pe decizia de incetare?
2. In cererea respectiva mentionati :
- numele , prenumele si adresa dvs
- perioada lucrata si angajatorul , eventual si numarul de inregistrare c.i.m., unde este carnetul de munca al dvs.
- inspectorul la care este arondat fostul angajator
- mentiunea ca ati depus toate diligentele pentru a da de catre fostul angajator
- solicitarea sa se dispuna masurile legale pentru a va inceta c.i.m.