buna ziua.bunicul meu a decedat,urmand a fi facuta taxa de succesiune.succesorii sunt cei trei copii ai lui(tatal meu si 2 matusi).dupa taxa de succesiune,toti cei 3 vor sa treaca terenul si casa pe numele meu,printr-un act de vanzare-cumparare cu clauza viagera(pentru a-l ingriji pe tatal meu pana moare).
specific ca tatal meu este in divort cu cea de-a 2-a nevasta,cu care are un copil(sora mea vitrega)si este la un pas de o a 3-a casnicie.imi poate ataca actul fosta ,actuala sotie sau sora mea?
alte variante de vanzare cumparare (in care sa se specifice si de tatal meu sa nu l pot da afara din casa) care nu pot fi atacate exista?daca da,care sunt acelea ?si care sunt cele mai bune variante?
astept un raspuns urgent..va multumesc!
Cea mai buna varianta cred ca este incheierea unui contract de intretinere (tatal va da apartamentul contra intretinerii pe care dvs. o veti da lui la nevoie + inmormantare).
Daca va veti executa obligatiile din contract, acesta nu va putea fi atacat cu succes de sora dvs. sau de sotia tatalui.
Fostele sotii nu au drepturi de succesiune.
Nu stiu insa daca este indicat ca cei trei mostenitori ai bunicului sa devina proprietari pe casa. Poate ar fi mai bine ca ei sa renunte la succesiune, tatal dvs. sa raman unic mostenitor, si apoi sa va instraineze casa + teren contra intretinere.
Sau unchii dvs. sa va vanda dvs. cota indiviza din casa (contra unui pret serios, pe care sa il si achitati cu dovezi bancare), si tatal sa va dea cota lui contra intretinere.
Alte pareri?