parinti mei au casa primita mostenire de la bunici cu clauza de intretinere a bunicilor;casa este mostenire din partea parintilor tatalui meu care mai are o sora .bunica mea a murit acum 12 ani si de atunci ai mei s-au ocupat de toate ;de ceva timp (1 an )sora tatalui meu care are casa ei si care pana acum nu prea se interesa de bunicul meu brusc este interesata si ce este mai rau este ca bunicul ar vrea sa o includa si pe ea acum la mostenire.cum ar putea sa-i afecteze pe ai mei sau ce ar putea ei sa faca ca sa fie siguri ca nu pot pati nimic ma refer sa nu ramna pe drumuri ,ar putea sa-i ceara sa nu mai vina pe la ei nici macar sa-l vada pe bunicul?
Ar fi bine sa faceti succesiunea dupa bunica . Astfel s-ar stabili in mod concret cotele dreptului de proprietate cuvenite tatalui tau . O intrebare : in afara de casa si terenul pe care spui ca s-a facut act ( trebuie sa ne spui concret ce act ) , mai exista si alte bunuri , terenuri etc ale bunicilor ?
Este important de stiu ce acte au stat la baza contractului.... de intretinere sau vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?
Deocamdata , daca nu mai exista si alte bunuri ce au apartinut si bunicii, nu se pune problema unei succesiuni.
In opinia mea , asa cum stau lucrurile descrise de tine, bunicul nu poate "sa- i faca parte "si fiicei sale din casa aceasta decat daca va promova cu succes o actiune in rezolutiunea contractului respectiv, astfel partile vor fi puse in situatia anterioara.
Pentru sfaturi juridice corecte trebuie sa luati legatura cu un avocat caruia sa-i prezentati inscrisurile pe care le detineti .
este vorba deci de un contract de vanzare-cumparare incheiat intre parintii dvs si bunici.
cu clauza de intretinere a bunicilor.
in mod normal ar trebui sa se faca succesiunea dupa bunica , pentru stabilirea cotelor succesorale ale fratilor .
contractul de intretinere poate fi atacat in instanta de catre matusa dvs, dupa decesul bunicului, daca nu au fost respectate clauzele contractuale.
i-as sfatui pe parintii dvs sa aiba dovada platii pretului apartamentului /casei in cauza , sa pastreze facturi, chitante prin care pot dovedi in eventualitatea unui proces , cheltuielile pe care le-au facut cu intretinerea bunicilor.