avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau mostenire

Sotul meu intretine gospodaria mamei lui,tatalui lui este decedat,are o sora care la succesiune a renuntat la partea ce-i revenea din partea tatalui,acum mama doreste sa-i faca sotului acte pe casa si teren,ce acte pot fi facute ca aceste sa nu poata fi atacate ulterior,donatie?mostenire ?sau acte de vanzare cumparare?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
ContSters286426, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:58, 4 Iulie 2013
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal sotului. Mostenitori vor fi sotul dvs. si mama acestuia, sora renuntand la mostenire. Ulterior, mama sotului ii poate vinde acestuia cota sa parte din dreptul de mostenire.
Sora sotului atunci cand a fost facuta succesiune dupa tata a renuntat la partea ce-i revevenea dupa decesul acestuia,inteleg ca acum mosteneste o cota din partea mamei,acestea sunt de acord sa-i cedeze toate bunurilr(casa,teren)sotului?
ce acte trb facute ca acestea sa nu fie atacate ulterior ?
Daca mama este in viata, momentan sora sotului nu mosteneste nimic din partea mamei. Mama sotului poate transfera proprietatea bunurilor sotului dvs. printr-un contract de vanzare-cumparare incheiat la notar, preferabil in locul donatiei.
In succesiune este trecut sotul si mama acestuia,daca actele ramn asa inteleg ca sora vine la mostenire dupa decesul mamei?
Daca sora i-si da consimtamantul pentru dontie?actul de donatie mai poate fi atacat ulterior
Sora sotului vine la mostenire impreuna cu sotul dvs. (fratele dansei) la mostenirea mamei la care nu a renuntat si nici nu avea cum pana la decesul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de moștenitor Sofi96 Sofi96 Am o întrebare, legat de o moștenire. Este vorba despre un teren intravilan, o grădină, cumpărat de către părinți în timpul căsătoriei. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)