avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere pentru recalcularea pensiei militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere pentru recalcularea pensiei militare

Daca nu sunt de acord cu recalcularea pensiei comform HG 735/2010 si doresc sa actionez guvernul in judecata pentru aceasta recalculare, e bine, sau nu, sa fac cerere de recalculare, avand in vedere ca pentru a ajunge la aceasta etapa finala de dare in judecata a guvernului, unii spun ca trebuie parcurse toate etapele legale si una din ele ar fi aceasta cerere de solicitare a recalcularii.
Unele persoane spun ca ar fi bine sa scrii pe cerere precum ca semnezi aceasta cerere contrar vointei tale(?!) pentru a putea da ulterior guvernul in judecata.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:16, 6 Decembrie 2010
sonia54 a scris:
Unele persoane spun ca ar fi bine sa scrii pe cerere precum ca semnezi aceasta cerere contrar vointei tale(?!) pentru a putea da ulterior guvernul in judecata.

Si cum ar suna cererea asta? "Subsemnatul X solicit recalcularea pensiei militare, impotriva vointei mele"? :slap:

Accesati link-ul de mai jos si cititi toata discutia, puteti afla mai multe opinii in legatura cu aceasta problema.
www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
sonia54 a scris:
Am o nelamurire. Pensiile militare se recalculeaza in baza legii 119/2010. Prin intrarea in vigoare a legii unice a pensiilor,care urmeaza sa fie adoptata,aceste pensii ar trebui sa se recalculeze din nou? Daca pana la acea data, a intrarii in vigoare a legii unice a pensiilor, neavand inca o decizie in acest sens, ele sunt considerate tot militare? Sau se considera a fi deja civile in baza cererii facute? Intreb , pentru ca in proiectul noii legi, specifica la art 175 :
(2)În termen de 30 de zile de la publicarea prezentei legi se elaborează metodologia de recalculare a pensiilor prevăzută la alin. (1), care se aprobă prin hotărâre a Guvernului3) Recalcularea pensiilor prevăzută la alin. (1) se desfăşoară într-o perioadă de 5 luni, de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzută la alin. (2).
(4) Cuantumul pensiilor recalculate, conform prevederilor alin. (1) – alin. (3) se stabileşte în baza punctajului mediu anual, determinat conform prevederilor prezentei legi si se plăteşte începând cu luna următoare încheierii procesului de recalculare.

sonia54 a mai scris
Am gasit o forma mai noua a legii unitare a pensiilor unde nu mai apar aceste articole ci unul care face referire la legea 119/2010.


Am o rugaminte, in calitate de moderator: daca aveti mai multe intrebari in legatura cu aceeasi problema, continuati discutiile deschise, nu mai deschideti noi discutii. Multumesc!

Pensiile militare recalculate conform Legii nr. 119/2010 nu se vor recalcula din nou, atunci cand va intra in vigoare viitoarea lege a pensiilor. Art. 175 nu are acest continut si nici nu exista o prevedere asemanatoare in proiectul reintors la Parlament.

Viitoarea lege a pensiilor se va aplica numai situatiilor noi ivite, respectiv numai persoanelor care, incepand de la 1 ianuarie 2011, indeplinesc conditiile pentru a beneficia de pensie. Dvs. nu intrati sub incidenta acestei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor militare Manoliu Eugen Manoliu Eugen CARE ESTE METODOLOGIA RECALCULARII PENSIILOR MILITARE . CE SE INTAMPLA DACA O PERSOANA CU DREPT DE PENSIE MILITARA NU POATE ADUCE PTR RECALCULARE VENITURILE ... (vezi toată discuția)
Pensii militare de urmas - recalculare- krys_xndr krys_xndr Buna ziua, as vrea si eu sa stiu daca recalcularea pensiilor militare vor influenta si pensiile militare de urmas si daca in conditiile in care primesc pensie ... (vezi toată discuția)