avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raspunderea administratorului pt inregistrarea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raspunderea administratorului pt inregistrarea facturilor emise de firme inactive?

Care este metoda cea mai sigura pt a ma feri de a cumpara marfuri cu facturi emise de firme inactive?
Lucrez cu programul de contabilitate SAGA,stiu ca acest program este logat si actualizat permanent la MF,facturile le verific pe site-ul lor si la data verificarii apar ca fiind emise de firme active.....
Care este raspunderea mea, daca ulterior, un control din partea celor ce apartin de MF,spun ca am inregistrat facturi emise de firme inactive,desi eu verific permanent facturile si la data inregistrarii lor apar ca fiind emise de firme active,care functioneaza in baza legii???
Care este vina mea daca aceste firme apar ulterior ca declarate inactive,desi la data cand eu am cumparat marfuri figurau ca find firme care functionau in baza legii???
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 17:45, 23 Noiembrie 2010
Daca se dovedeste ca ati luat cu buna stiinta facturi de la firme inactive puteti fi tras la raspundere pentru evaziune / uz de fals / etc.
Dar vinovatia trebuie dovedita; in cazul descris de dvs. nu puteti fi tras la raspundere pt nimic, nu sunteti raspunzator de starea furnizorului survenita ulterior operatiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Control declaratia 394 ! florin_again florin_again Am avut un control de fond la firma in urma caruia s-au constatat cateva diferente intre facturile inregistrate in contabilitatea firmei si cateva societati ... (vezi toată discuția)
Falsificare facturi zipper zipper Buna, administrez o societate de la care o alta societate (printr-un reprezentant al sau) a achizitonat bunuri pe care le-a platit cu ordine de plata. Problema ... (vezi toată discuția)