avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale falsificare facturi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

falsificare facturi

Buna, administrez o societate de la care o alta societate (printr-un reprezentant al sau) a achizitonat bunuri pe care le-a platit cu ordine de plata. Problema este ca reprezentatnul acelei societati imi falsifica facturile si le baga in contabilitatea respectivei societati pe o firma fictiva si cu o alta marfa. Acum, dupa 4 ani administratorul respectivei societati si-a dat seama de acest lucru si a reclamat la politie. Problema mea ar fi ca nu toate facturile emise de mine sunt semnate de reprezentantul acelei societati. E posibil sa fiu tras in vreun fel la raspundere?
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 00:04, 13 Mai 2012
daca sunteti administrator dvs. raspundeti de bunul mers si legalitatea activitatilor societatii
Derularea de relatii comerciale cu societati inactive, cu activitatea suspendata sau care nu sunt inregistrate conform legislatiei in vigoare va atrage raspunderea in fata organelor de control. Este bine ca inainte sa incheiati o tranzactie comerciala cu o societatea asupra careia aveti suspiciuni sa o verificati din punct de vedere al activitatii (pe site-ul registrului comercului) si din punct de vedere al situatiei fiscale - activa sau inactiva (pe site-ul ministerului finantelor). Va asigur ca o astfel de verificare care dureaza 1-2 minute va salveaza de multe neplaceri.
lucian huzum a scris:

Derularea de relatii comerciale cu societati inactive, cu activitatea suspendata sau care nu sunt inregistrate conform legislatiei in vigoare va atrage raspunderea in fata organelor de control. Este bine ca inainte sa incheiati o tranzactie comerciala cu o societatea asupra careia aveti suspiciuni sa o verificati din punct de vedere al activitatii (pe site-ul registrului comercului) si din punct de vedere al situatiei fiscale - activa sau inactiva (pe site-ul ministerului finantelor). Va asigur ca o astfel de verificare care dureaza 1-2 minute va salveaza de multe neplaceri.

Ma tem ca nu ati inteles, eu in calitate de agent economic am emis facturi unui alt agent economic real cu acte in regula. Un reprezentant al agentului respectiv (cumparator) a falsificat facturile emise de mine (probabil nu vroia sa se vada ce a cumparat de la mine). Facturile mi le platea cu ordin de plata. Problema mea este ca in dezinteresul individului pentru facturile pe care le emiteam au ramas cateva nesemnate de catre acesta

Daca facturile emise de catre societatyea comerciala la care sunteti administrator sunt in regula nu aveti de ce va teme.
Chiar ca nu am inteles. Dumneavoastra scrieti pe forum asa:
"Problema mea este ca in dezinteresul individului pentru facturile pe care le emiteam au ramas cateva nesemnate de catre acesta". Deci nu au fost semnate de primitorul marfurilor?
Lipsa unei semnaturi nu inseamna falsuri. Daca el a falsificat unele date inscrise in facturile emise de catre dumneavoastra, numai el va raspunde pentru acest fapt.

Alte discuții în legătură

Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Factura kajan.barna kajan.barna vreau sa stiu ce obligatii am daca cumpar un produs si firma care emite factura este o firma fantoma cumparatorul nu poate sa verifice firma emite o factura ... (vezi toată discuția)
Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? fals uz de fals ? nimeni vinovat ! doderosandro doderosandro Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face ... (vezi toată discuția)