avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rutiera in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rutiera in strainatate

Buna ziua
Am primit o instiintare(proces verbal in limba engleza) din Italia pentru o parcare neregulamentara in anul 2008 luna august in Roma. Mentionez ca nu am fost in Italia in aceasta perioada ( dar am fost la o excursie in luna iunie si am inchiriat si un autoturism pentru o zi). Procesul verbal a fost emis in 2010 luna august si am primit acum prin posta.Ce s intampla daca nu platesc, consider ca deja s-a prescris, si oricum nu eram eu care a savarsit contraventia?
Cel mai recent răspuns: robantal , utilizator 18:55, 24 Noiembrie 2010
Daca nu platiti veti fi executat silit prin sectia financiara la care sunteti arondat sau in momentul in care veti solicita un serviciu de la aceasta institutie,acestava va fi conditionat de plata amenzii.
Multumesc pentru raspuns, :), procesul verbal a fost emis de municipalitatea din Roma, ce legatura are cu sectia financiare din Romania . Subliniez din nou ca nu am fost in Italia la data contraventiei.
Problema este ca ati primit acasa procesul-verbal. Inseamna ca au toate datele dvs. si puteti fi executat aici in Romania pentru plata amenzii. Ideea este ca nu prea avem cum sa va sfatuim in legatura cu legiile italiene.
Luati legatura cu un avocat italian. Din cate stiu, la consultanti este inscrisa si o avocata din Roma.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru acces in zona zero florenta - italia cosmiivan cosmiivan Buna seara, as dori sa stiu daca o instiintare de plata ( amenda pentru acces in zona zero Florenta) primita cu posta rapida de la o firma italiana care ... (vezi toată discuția)
Proces verbal abuziv, plangere contraventionala mirela01 mirela01 Buna ziua Am o problema; mi s-a intocmit un proces verbal pentru trecere cu autoturismul pe culoarea rosie,dar nu a fost asa.Am trecut pe verde secunda ... (vezi toată discuția)