avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal abuziv, plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal abuziv, plangere contraventionala

Buna ziua
Am o problema; mi s-a intocmit un proces verbal pentru trecere cu autoturismul pe culoarea rosie,dar nu a fost asa.Am trecut pe verde secunda 2.Procesul verbal nu l-am semnat ,iar politistul nu mi-a lasat copia procesului spunandu-mi ca am s-o primesc prin posta.Ce se poate intampla?
Asteptati sa l primiti acasa si apoi aveti posibilitatea sa l contestati in instanta in termen de 15 zile de la comunicare, atentie,executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
Multumesc pentru raspuns.Deci daca in termen de o luna nu il primesc inseamna ca nu mai trebuie sa palatesc amenda?
Daca il primiti dupa o luna, procedura este aceiasi,tot trebuie sa contestati PV in instanta sa aratati acest fapt,si ca proba sa atasati comunicarea,si veti fi scutit de plata amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare ragaliemariana ragaliemariana Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la ... (vezi toată discuția)
Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)