avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune de cranta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune de cranta

Am o firma si am cateva creante , vreau sa vand firma si am auzit ca creantele se pot cesiona. Se poate cesiona catre o persoana fizica ? sau doar la una juridica?
Cum se realizeaza concret la notar? Sau ajunge un contract intre parti?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 22:29, 23 Noiembrie 2010
ideal ar fi sa puteti cesiona creantele unei firme de recuperare creante................. mult noroc
Conform codului civil, cesiunea de creante poate fi act juridic civil, cu titlu oneros sau gratuit, prin care o persoana, numita cedent, transmite o creanta unei alte persoane, numita cesionar, aceasta dobandind astfel dreptul de a incasa creanta de la debitor, numit si debitorul cedat. Fata de debitorul cedat si fata de terti cesiunea de creanta devine opozabila numai dupa ce a fost notificata debitorului ori a fost acceptata de catre acesta prin act autentic.
- în accepţiunea codului civil, persoana poate fi fizică sau juridică.
- în momentul încheierii contractului de cesiune de creanţe aveţi obligaţia să-l înştiinţaţi pe cesionar şi cu privire la efecte.
- recomand consultarea unui avocat pentru a se înlătura eventualele probleme ce pot apărea după această tranzacţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta avans rgfsp rgfsp Va rog sa ma lamuriti dc este posibila vanzarea unei creante a unui srl - management sportiv - cu pasiv la terti, aproximativ 50% din valoarea creantei, care ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creante FLORY_ST FLORY_ST as dori un model de contract de cesiune de creante, va rog si in acelasi timp sa imi raspundeti la o intrebare, daca se poate. daca societatea X este ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)