Am o firma si am cateva creante , vreau sa vand firma si am auzit ca creantele se pot cesiona. Se poate cesiona catre o persoana fizica ? sau doar la una juridica?
Cum se realizeaza concret la notar? Sau ajunge un contract intre parti?
Va multumesc.
Conform codului civil, cesiunea de creante poate fi act juridic civil, cu titlu oneros sau gratuit, prin care o persoana, numita cedent, transmite o creanta unei alte persoane, numita cesionar, aceasta dobandind astfel dreptul de a incasa creanta de la debitor, numit si debitorul cedat. Fata de debitorul cedat si fata de terti cesiunea de creanta devine opozabila numai dupa ce a fost notificata debitorului ori a fost acceptata de catre acesta prin act autentic.
- în accepţiunea codului civil, persoana poate fi fizică sau juridică.
- în momentul încheierii contractului de cesiune de creanţe aveţi obligaţia să-l înştiinţaţi pe cesionar şi cu privire la efecte.
- recomand consultarea unui avocat pentru a se înlătura eventualele probleme ce pot apărea după această tranzacţie.
Creanta avans
rgfsp
Va rog sa ma lamuriti dc este posibila vanzarea unei creante a unui srl - management sportiv - cu pasiv la terti, aproximativ 50% din valoarea creantei, care ... (vezi toată discuția)