buna seara!as avea o intrebare:de curand am achizitionat un automobil audi a4 2005 euro 3 si as dori sa o inscriu,insa nu stiu cum sa procedez.taxa costa 2000 de euro si de aceea am indoieli.nu stiu daca se pot recupera banii dupa aceea.mai e putin timp pana ce taxa se va dubla si poate ar fi mai bine sa o inscriu si apoi sa vad daca pot recupera banii.sunt din rm sarat.judetul buzau.multumesc:">
Eu zic sa inscrieti autoturismul. Exista doua posibilitati: o actiune pentru recuperarea sumei achitate cu titlu de taxa de poluare, admisibilitatea acestor actiuni tind spre 100%, sau o actiune pt obligarea Serviciului Inmatriculari la inscrierea autoturismului in circulatie fara plata taxei de poluare. Cu privire la cea din urma actiune, exista inca instante, desi putine, care inca resping astfel de actiuni.
Mai exista o mica problema, cel putin in unele zone: suspendarea cauzelor pana la solutionarea de catre Curtea Europeana de Justitie a unor cauze in care s-au formulat intrebari preliminare de catre instantele: Tribunalul Sibiu si Gorj.
In ceea ce ma priveste, eu as plati taxa si as urma procedura prealabila, iar ulterior procedura in instanta pentru recuperarea taxei.
cred ca s a mai spus ,dar nu inteleg prea bine.daca mi puteti repeta procedura.am inteles ceva de o cerere mai intai -pana in 30 de zile de la data platii taxa (sau nu e corect) si apoi in instanta?oricum,trebuie sa caut un avocat capabil.recomandari,ceva in ramnicu sarat sau buzau?multumesc
da, trebuie depusa mai intai o cerere dar pentru ca suntem in luna noiembrie spre sfarsit, va recomand ca mai intai sa platiti taxa si dupa aia sa incepeti procedura de recuperare a ei..in privinta avocatilor aveti posiblitatea sa-i consultati fie dupa tabloul avocatilor fie aici pe avocat.ro pe ceic e sunt activi si sunt din buzau sau rm sarat. Multa bafta
Eu zic sa o inmatriculati pe un judet unde actuala taxa se restituie:Mures <BV,Iasi......ca in majoritatea aceasta taxa la acest moment nu se restituie!