avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DORESC SA CUMPAR PARTILE FRATILOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DORESC SA CUMPAR PARTILE FRATILOR

Buna ziua ,
Parinti mei au cumparat un apartament impreuna iar intre timp mama a murit , eu mai am inca trei frati si as dori sa cumpar partile lor dar tatal meu ( el sta la tara nu in apartament ) nu prea este de acord sa raman eu in apartament .As dori sa stiu daca pot sa fac vreun act la notar cu fiecare frate in parte ca iam cumparat partea dupa care sa merg cu tatal meu la notar si sa modific contractul pe numele amandurora (al meu si al tatalui ) .
Va multumesc si astept raspunsul d-voasta .
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:46, 24 Noiembrie 2010
Prima dată trebuie să dezbateţi succesiunea după mama. Soţul ei va primi 1/4 din masa succesorală iar copiii împreună 3/4. Abia după aceea puteţi face un partaj succesoral sau să cumpăraţi cotele fraţilor şi să rămâneţi proprietar dumneavoastră şi tatăl.
Ca trebuie sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei e absolut clar -si asta o puteti face chiar daca tatal dvs. vrea sau nu-.
Ca sa mai scurtati din timp si taxe ... puteti cumpara drepturile litigioase ale fratilor chiar in timpul litigiului ... si finalmente ramaneti cu toata cota de 3/4 a copiilor- daca fratii sunt de acord evident-.
Puteti solicita instantei chiar sa va atribuie si cota tatalui ... urmand sa platiti o sulta corespunzatoare cotei sale.
Multumesc pentru raspunsurile prompte ,
Succesiunea sa facut , dar din cate stiam eu tatal are 1/2 cota parte din apartament iar cealalta jumatate este impartita intre copii .
Din cate am inteles as putea sa fac cu fiecare frate in parte un act la notar ca sia primit partea dupa care sa schimb contractul de casa pe numele meu si al tatalui pe baza acestor acte ?
Tatăl dumneavoastră are 1/2 prin cumpărare în timpul căsătoriei şi mai primeşte 1/4 din partea mamei. Copiii au toţi împreună 3/4 din jumatea mamei. Ca să transmiteţi dreptul de proprietate de pe fraţi pe dumneavoastră trebuie ori să faceţi partaj ori să cumpăraţi ori să vă facă ei donaţie.
faceti iesirea din indiviziune si apoi fratii dvs va pot vinde cotele lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune coddani coddani as avea nevoie de o informatie in problema mea. suntem 4 frati (toti suntem majori), iar in primavara anului 2009 mama noastra a decedat; la 3 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)