avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore efectuate in plus neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore efectuate in plus neplatite

buna ziua! sunt angajata unui spital municipal unde lucrez la 12 ore. efectuez intr-o luna minim 11 ture de noapte platite doar cu acel spor de 15%. aproape lunar eu si colegele mele lucram cel putin o tura in plus,pe langa orele prevazute in codul muncii,fara a ni se acorda zile libere sau afi platite acele ore in plus. raspunsul conducerii este ca nu au bani!!!!!!!!!!
cat de legala este aceasta situatie si ce pot face?
Multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 11:44, 24 Noiembrie 2010
Orele suplimentare sunt o prerogativa a angajatorului. Daca angajatorul solicita, angajatul le presteaza, daca doreste sa le presteze. Atitudinea angajatorului nu este legala, va sfatuiesc sa va adresati instantei de judecata pentru obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale pentru orele suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti andremaria67 andremaria67 buna ziua!in decembrie 2007 am fost preluati de o firma care ne-a introdus toate sporurile in salariu(inclusiv cel de toxicitate care conform ccmn nu se ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu asistent medical principal cu pl si vechime 25% ciucurlenuta ciucurlenuta Sunt asistent medical din 1989. Lucrez in acelasi spital municipal de atunci in sectie cu paturi. Au fost o serie de modificari salariale dar acum as vrea sa ... (vezi toată discuția)