avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca inregistrate la ITM pt aceiasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca inregistrate la ITM pt aceiasi persoana?

Buna ziua! Eu sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata la o societate comerciala. Vreau sa ma angajez si la o Facultate, ca si asistent/preparator (care se platesc la ore). Intrebarea mea este: pot sa am in acelasi timp 2 contracte de munca inregistrate la ITM? Sau pot sa am un contract de munca si un contract de colaborare (acesta din urma se inregistreaza la ITM)?
Va rog sa ma sfatuiti care este cea mai buna varianta pt care pot opta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 08:33, 25 Noiembrie 2010
Problema pe care o puneti dvs este una destul de spinoasa.

Codul muncii instituie prin articolul 109 alin 1 un timp maxim legal de munca de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, ca regula generala. Deficienta acestui articol este ca nu precizeaza daca acest timp MAXIM este timpul pe care angajatorul trebuie sa-l respecte sau este maximul de timp de lucru permis si persoanei. Exista situatii, cum este si cea a dumneavoastra, in care o persoana doreste sa aiba calitatea de angajat si in cadrul unui al doilea angajator. Legea nu interzice in mod expres acest lucru, iar in general, daca legea nu interzice, permite. Este, in opinia mea, problema fiecarei persoane modul in care intelege sa isi organizeze si gestioneze timpul de repaus zilnic de 16 ore.
Problema apare la inspectoratele teritoriale de munca. Sunt unele inspectorate care nu au o problema in a inregistra un al doilea contract de munca tot pentru 8 ore, tot pe perioada nedeterminata, insa exista si inspectorate care prevalandu-se de acest articol 109 refuza inregistrarea unui al doilea contract.

In concluzie, sfatul meu este sa incheiati un contract individual de munca si cu cel de-al doilea angajator, aveti mai multa protectie fata de acesta, iar daca ITM-ul din judetul dvs. va refuza inregistrarea, va sfatuiesc sa actionati ITM-ul in contencios administrativ, este scutit de taxe de timbru.
Potrivit art.35 alin.1 C.mun., orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Exceptie facand cazurile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
Prin urmare, puteti avea doua c.i.m. ambele inregistrate la ITM

Contractele de colaborare nu se inregistreaza la ITM.
Am inteles. Este foarte posibil ca al doilea CIM sa nu fie de 8 ore, ci mai putin.
Multumesc mult pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C i m 2 MIHAELA 66 OPREA MIHAELA 66 OPREA Vă rog să îmi spuneți dacă este legal să am două locuri de muncă , de 8 ore , evident înregistrate la IBM? (vezi toată discuția)
Contracte de munca ContSters154162 ContSters154162 Cate contracte de munca pot avea maxim? :-/ De exemplu 1 contract pe 8 ore 4 contracte pe 2 ore, la 5 angajatori diferiti, e ok? :D :stunned: (vezi toată discuția)
Demisie art.81,a;in.8 craiovita craiovita Mi-am depus demisia acum o saptamana conf.art 81 alin 8,demisie care a fost inregistrata si dupa care am copie.Societatea refuza inchiderea contractului de ... (vezi toată discuția)