Mi-am depus demisia acum o saptamana conf.art 81 alin 8,demisie care a fost inregistrata si dupa care am copie.Societatea refuza inchiderea contractului de munca si ma someaza sa lucrez preaviz.Ce se intampla in acest caz ?Trebuie sa inchei un contact de munca de 8 ore si nu trebuie sa depasesc 12 ore pe zi care e situatia primului contract,nu este inchis pana nu se opereaza in revisal ?O sa am doua contracte de opt ore ?Ce pot face ?Conform legii, inteleg ca ar fi trebuit sa comunice itm in 5 zile decizia.Multumesc.
1. In cazul art.81 alin.8 C.mun. nu se efectueaza preaviz. C.i.m. inceteazala data mentionata in cererea de demisie.
2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, puteti incheia c.i.m. cu noul angajator chiar daca vechiul c.i.m. nu a fost incheiat.
3. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.
Astfel , incetarea c.i.m. se transmite in REVISAL la data incetarii c.i.m.
Demisie
ana_24
Buna seara,
Am si eu cateva intrebari, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde..
Deci, am lucrat 1 luna de zile si cateva zile, dupa care mi-am ... (vezi toată discuția)