Am si eu cateva intrebari, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde..
Deci, am lucrat 1 luna de zile si cateva zile, dupa care mi-am dat demisia la zi, motiv am gasit ceva mai bun de lucru, demisia la data de 23,06,2016/ (initial mi-am facut cu data de 22,06,2016, doar ca mi-a zis ca nu se poate si am modificat 23,06,2016)
Contractu de munca la noua firma l-am semnat pe data de 23,06,2016.
Vroiam sa va intreb are ceva daca se suprapun contractele de munca?
Iar daca nu am nota de lichidare la vechiul loc de munca, pot sa imi fac psi la noul loc de munca?
Cert este ca nu a vrut sa ma inteleaga cu demisia la zi, si mi-a zis ca sa stau in preaviz 14 zile, am refuzat categoric deoarece nu puteam sa dau cu piciorul la sansa pe care am primit-o.
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, nu va faceti problema cu suprapunerea celor doua c.i.m., intrucat puteti avea mai multe c.i.m. la mai multi angajatori.
2. Nota de lichidare nu are niciolegatura cu instructajul SSM si PSI la noul angajator.
3. Demisia la zi nu este prevazuta in Codul Muncii.
Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., fie prin demisie -art.81 C.mun.
In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda prevaiz. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz.
Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
...... (7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv. (8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
4. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (alin.8 al art.81 C.mun.).
Demisie
Subsemnata
Buna ziua. Referitor la ce am întrebat mai sus,de la locul de munca m-i s-a spus sa merg astăzi sa depun i cerere de revenire din CIC cu data de astăzi si ... (vezi toată discuția)