avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare conducere fara permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare conducere fara permis

buna ziua.am un dosar penal cu 6 luni suspendare pentru conducere fara permis si inainte cu 3 ani sa fac isprava asta pentru care mi sa intocmit dosarul penal am mai fost prins la volan fara a avea permis.dar timp de 3 ani nu am primit acasa nici o citatie nimic.dintr`o data a inceput sa se judece totul contopinduse cu fapta mai recenta.si am primit o sentinta de inchisoare de 2 ani cu drept de apel in 10 zile.e indicat sa fac apel ?daca tot iau inchisoare la apel e indicat sa fug sa ma ascund ?se va emite mandat pe numele meu ?daca stau "low profile" cativa ani se anuleaza sentinta?sau ma pot duce la inchisoare si sa ies pe buna purtare mai repede de 2anii ?sfatuiti va rog
faceti apel.nu aveti ce pierde.

nu are rost sa va ascundeti,pentru ca trebuie sa va ascundeti mai multi ani.
angajati-va un avocat.

a-ti fost citat si prezent la judecata?
i-a legatura cu un avocat, poate te ajuta sa obtii suspendarea conditionata a pedepsei
Art. 81. - Conditiile de aplicare a suspendarii conditionate
Instanta poate dispune suspendarea conditionatã a executãrii pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumitã duratã, dacã sunt întrunite urmãtoarele conditii:
a) pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 3 ani sau amenda;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afara de cazul când condamnarea intra în vreunul dintre cazurile prevazute în art. 38;
c) se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia.
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei poate fi acordata si în caz de concurs de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 2 ani si sunt întrunite conditiile prevazute în alin. 1 lit. b) si c).
Alin. 3 si 4 au fost abrogate.
Suspendarea conditionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de sigurantă si a obligatiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
Suspendarea conditionată a executării pedepsei trebuie motivată.

sau:

Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere:
Art. 86. - Conditiile de aplicare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere
Instanta poate dispune suspendarea executãrii pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacã sunt întrunite urmãtoarele conditii:
a) pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 4 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afara de cazurile când condamnarea intra în vreunul dintre cazurile prevazute în art. 38;
c) se apreciaza, tinând seama de persoana condamnatului, de comportamentul sau dupa comiterea faptei, ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment pentru acesta si, chiar fara executarea pedepsei, condamnatul nu va mai savârsi infractiuni.
Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere poate fi acordata si în cazul concursului de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 3 ani si sunt întrunite conditiile prevazute în alin. 1 lit. b) si c).
Alin. 3 a fost abrogat.
Dispozitiile art. 81 alin. 5 si 6 se aplicã si în cazul suspendãrii executãrii pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere.

NU nu am fost prezent la judecata !nu ma prezentat niciodata.nici nu mai tin minte ce e in dosar
pai daca a-ti fost citat si nu v-ati prezentat,si normal ca a-ti primit cu executare.mai ales ca fapta sa repetat.

puteti incerca ceea ce va indrumat oanagabriela,nu aveti nimic de pierdut.angajati un avocat bun.din punctul meu de vedere,sansele sunt mici,dar sunt.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
frank_kvitta, utilizator
da am fost citat dar nu mam prezentat.atunci am mai fost cu un prieten in masina si nici el nu sa prezentat.tot ce am facut eu si el a fost atunci cand ma prins de am dat o declaratie atat.(cum ca am condus bla bla de la pana la unde ma prins bla bla ).alta declaratie nu am mai dat...nu am mai fost in acea localitate timp de 3 ani.imi pot schimba declaratia si eu si prietenul meu ?sa zic ca declaratia am scriso mai mult la comanda politistilor?sau fel si fel de scenarii ?acum sunt la facultate si imi pica greu chestia asta.o sa fac apel cu un avocat destul de bun zic eu.nu am cum sa stiu care e bun si care nu.sunt dintr`un oras mic.Fetesti.Imi este frica de puscarie...or sa ma bage la un loc cu toti criminalii ?stiu ca e penibil pentru dvs dar chiar nu am mai trecut prin aceasta faza si imi fac tot felul de scenarii.sunt speriat.de cate ori pot incerca?acum fac apel..dupa aia pot face recurs?si tot asa....poate pana la urma ma vor lasa...:(

Alte discuții în legătură

Recidiva - conducere in stare de ebrietate floriancristian floriancristian Buna seara. Am un prieten care acum aproximativ 3 ani de zile a condus in stare de ebrietate... dupa judecata a primit pedeapsa de inchisoare 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Inselaciune inselaciune inselaciune Buna seara ,am si eu o intrebare.Am intrat intr-un bucluc cam mare.prin 2010 am cunoscut o persoana care mi-a propus sa preiau o firma,cu instrumente de plata ... (vezi toată discuția)