avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal????
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal????

buna ziua!
am primit amenda pentru centura de siguranta. vreau sa contest procesul vb pe urmatoarele considerente: am fost vazuta de un agent cand ieseam din parcare cu spatele si apoi mi-am pus centura... nimic neregulamentar zic eu... dupa 10m ma opreste si imi cere actele fara ca sa se prezinte agentul de politie, astfel ca am fost nevoita sa dau din nou centura jos pentru a ma putea intinde sa ajung la torpedou (sunt mica de inaltime si altfel nu ajungeam), imi verifica actele si imi cere 50lei pe loc fara sa imi faca procesul vb, desigur ca am refuzat, apoi a facut proc vb pt centura si m-a intrebat daca vreau sa platesc pe loc. ce sa fac? am semnat proc vb, nu stiam ca nu e obligatoriu... la observatii a trecut ca am plecat de putin timp din parcare si am omis sa pun centura, iar eu am vazut abia acasa asta. conduc masina doar de cateva luni si nu am mai fost oprita, am avut ceva emotii ... ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: eu_inginer , utilizator 08:32, 3 Iulie 2008
a fost si ironic ... gen " e femeie si nu stie ce face"
ati semnat procesul verbal? puteti contesta dar din cate stiu amenda pentru centura e mica....si nu prea se merita contestatia.
da, dar nu e vorba de bani ci de corectitudine ... de aceea vreu sa contest
aveti timp de pierdut...
Va trebui sa faceti o plangere impotriva procesului verbal de contraventie, insa aste presupune un proces pe rolul judecatoriei si ceva timp pierdut. Din ceea ce relatati, consider ca tot ce mai puteti face este sa verificati daca procesul verbal este intocmit conform legii.

Alte discuții în legătură

Sarcina probei cos_ionel cos_ionel salut la toata lumea incep prin a-mi exprima o nedumerire. Eram absolut convins ca in intentia legiuitorului roman, era de a exclude posibilitatea savarsiri ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru ca nu purtam centura de siguranta b_mario77 b_mario77 buna ziua!am luat acum o ora amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta.adevarul e ca nu am purtat o...dar,cand am observat agentul de politie adica cam ... (vezi toată discuția)
Sanctionat fara proces verbal mihai20feb mihai20feb Buna ziua! In vara anului 2010 mi s-a intamplat urmatorul lucru: Circuland regulamentar pe soselele patriei, in jurul orei 01:00A.M. , am fost oprit de un ... (vezi toată discuția)