avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna,
Sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara, la care i-a platit pensie alimentara pina cind a fost concediat. Dupa o perioda de vreo 2 luni in care a fost somer, s-a angajat la o societate dar a lucrat numai 9 luni, dupa care este din nou in somaj, din neglijenta pe perioada in care a lucrat nu a platit pensie alimentara. Problema nostra este ca a fost reclamat la politie pentru neplata si nu s-a ajuns la nici o intelegere, urmind un proces. Ce solutie avem pentru aceasta? Copilul este major si are 23 de ani.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:23, 6 Decembrie 2010
Nu are importanta varsta copilului.
Sotul dvs trebuia sa isi indepineasca obligatia de intretinere si mai trebuia in momentul in care a devenit somer,de fiecare data,sa solicite pe cale judecatoreasca reducerea pensiei de intretinere conform veniturilor realizate.
Din nefericire,pentru dvs,sotul trebuie sa isi achite obligatiile stabilite de instanta si deci trebuie sa solicite un termen scurs pentru a le onora.
In caz contrar va fi trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de abandon familial,prev.de art.305 c.pen.
Daca plateste sumele datorate,partea vatamata isi va retrage plangerea ,inalturandu-se astfel raspunderea penala a sotului dvs.
Imediat trebuie sa introduca actiune pentru reducerea pensiei de intretinere,conform veniturilor realizate din ajutorul de somaj
Multumesc, pentru raspuns

Sa fiti siguri ca daca stiam, solicitam reducerea pensiei alimentare, si in 23 de ani nu ne-am sustras de la plata pensiei
Din nefericire pentru dvs,nu poate fi invocat ca scuza necunoasterea legii.
Dar puteati totusi sa va informati...si sunt destule mijloace in acest sens
Mutumesc,
Am introdus actiune judecatoreasca, si probabil va urma un proces pentru perioada descoperita si vom plati asa cum am platit pina acum. Si sa speram ca nu se va ajunge la inchisoare
Daca urmeaza proces pentru neplata pensiei alimentare si este prima abatere de acest gen, va primi o pedeapsa cu suspendare. La a doua abatere de acest gen va executa pedeapsa.

Alte discuții în legătură

Neplatirea pensiei alimentare! smihaicj smihaicj Buna ziua! Platesc pensie alimentara 200 RON lunar fetitei mele in varsta de 5 ani. Am platit pana acum 5 luni dar acum am niste probleme si sunt somer si nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)