vreau sa infiintez un srl, iar capitalul social sa il aduc prin aport in natura cu o masina. se poate?? e din 2000, are valoare de catalog 4500eur, iar pe piata cam 6000euro (fiat punto).
scopul meu este sa maresc capitalul social, sa cresc cumva cifra de afaceri fara ca firma sa se indatoreze. cum procedez?
Se poate, dar capitalul social nu poate fi constituit exclusiv prin aporturi in natura.
Legea 31/1990, art. 16 alin. (1): aporturile in numerar sunt obligatorii la constituirea oricarei forme de societate. Pentru masina, apelati la un evaluator sa va faca un raport de evaluare.
trebuie sa inregistrati minim 200 ron capital social in numerar pentru srl, dupa care in baza unui raport de evaluare a bunului puteti solicita si inregistra crestere de capital social
Nu vad necesitatea a doua subscrieri... Capitalul social va fi constituit de la bun inceput din numerar in valoare de x si masina in valoare de y. Capitalul social al unui SRL nu poate fi mai mic de 200 lei, dar asta nu inseamna ca aporul in numerar trebuie sa fie de 200 lei.
ce costuri presupune evaluarea? merita... cei 200ron sunt varsati, dar vroiam o cifra mare de afaceri la luna 6 la bilant ... de aceea m-am gandit la masina
cifra de afaceri nu este data de valoarea capitalului social al firmei ci de rulajul cauzat de activitatea ei.
nu o sa obtineti bonus de credibilitate la banca pentru ca aveti un capital social de 6000 de eurosi ati rulat prin societate 100 de milioane de exemplu
se poate face si in acelasi timp, nimeni nu contesta, m-am exprimat gresit:)