buna ziua,
as vrea sa stiu daca dupa revenirea din concediul de maternitate de 2 ani am dreptul in anul respectiv l;a concediu de odihna avand in vedere ca am revenit la serviciu in luna august, inrucat cei de la birou imi spun ca nu s avea acest drept. eu consider ca am totusi acest drept pentru perioada pe care o lucrez acest an adica din luna a opta pana in luna a 12. am dreptate? va multumesc
Pentru fiecare luna lucrata aveti dreptul la 1,75 zile de concediu ( 21 de zile de CO conf. Codului muncii/ 12 luni = 1.75)
. Deci, pentru perioada august -noiembrie aveti dreptul la 7 zile de concediu (4 luni*1.75 =7)
Art. 140., alin. 2 din Codul muncii prevede:
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Concediu de odihna
corina_I
Buna ziua,
Am cateva nelamuriri legate de concediul de odihna. In data de 12 mai 2008 m-am angajat la firma la care lucrez in prezent. Initial mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)