avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna dupa revenirea din concediuol de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna dupa revenirea din concediuol de maternitate

buna ziua,
as vrea sa stiu daca dupa revenirea din concediul de maternitate de 2 ani am dreptul in anul respectiv l;a concediu de odihna avand in vedere ca am revenit la serviciu in luna august, inrucat cei de la birou imi spun ca nu s avea acest drept. eu consider ca am totusi acest drept pentru perioada pe care o lucrez acest an adica din luna a opta pana in luna a 12. am dreptate? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 12:47, 24 Noiembrie 2010
Pentru fiecare luna lucrata aveti dreptul la 1,75 zile de concediu ( 21 de zile de CO conf. Codului muncii/ 12 luni = 1.75)
. Deci, pentru perioada august -noiembrie aveti dreptul la 7 zile de concediu (4 luni*1.75 =7)
Art. 140., alin. 2 din Codul muncii prevede:
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna corina_I corina_I Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de concediul de odihna. In data de 12 mai 2008 m-am angajat la firma la care lucrez in prezent. Initial mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediu ptr angajat proaspat hdh hdh buna,pe 12 iunie am revenit la lucru din concediu de maternitate de 2 ani...intrebarea mea ar fi cand am dreptul la concediu de odihna?mersi mult (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)