avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna dupa revenirea din concediuol de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna dupa revenirea din concediuol de maternitate

buna ziua,
as vrea sa stiu daca dupa revenirea din concediul de maternitate de 2 ani am dreptul in anul respectiv l;a concediu de odihna avand in vedere ca am revenit la serviciu in luna august, inrucat cei de la birou imi spun ca nu s avea acest drept. eu consider ca am totusi acest drept pentru perioada pe care o lucrez acest an adica din luna a opta pana in luna a 12. am dreptate? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 12:47, 24 Noiembrie 2010
Pentru fiecare luna lucrata aveti dreptul la 1,75 zile de concediu ( 21 de zile de CO conf. Codului muncii/ 12 luni = 1.75)
. Deci, pentru perioada august -noiembrie aveti dreptul la 7 zile de concediu (4 luni*1.75 =7)
Art. 140., alin. 2 din Codul muncii prevede:
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ptr angajat proaspat hdh hdh buna,pe 12 iunie am revenit la lucru din concediu de maternitate de 2 ani...intrebarea mea ar fi cand am dreptul la concediu de odihna?mersi mult (vezi toată discuția)
Concediu de odihna corina_I corina_I Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de concediul de odihna. In data de 12 mai 2008 m-am angajat la firma la care lucrez in prezent. Initial mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)