avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu ptr angajat proaspat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu ptr angajat proaspat

buna,pe 12 iunie am revenit la lucru din concediu de maternitate de 2 ani...intrebarea mea ar fi cand am dreptul la concediu de odihna?mersi mult
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 13:25, 27 Iunie 2012
Codul Muncii nu va impune o anumita perioada dupa care va puteti lua concediul de odihna dupa revenirea din CCC.

Art. 145. C.Mun
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic

Puteti beneficia de CO proportional cu activitatea prestata anul acesta(daca nu aveti codite din anii precedenti CCC).:)
mersi de raspuns...deci sa inteleg asa...mi-a fost facut un act aditional in contractul de munca...referitor la salar,la zile de concediu a ramas tot atat 21 zile/an..deci beneficiez de 1.75 de zile /luna...asta inseamna ca de exemplu in 12. august voi lucra de 2 luni la firma si pot lua 3 zile libere?adica concediu?eu asa am inteles si de aceea am si intrebat aici pe forum ,ca doar dupa un an de lucru am dreptul la concediu de odihna...
multumesc ptr raspuns
Nu este necesar sa lucrati un an intreg pentru a putea beneficia de CO.:)Asa cum am mentionat si-n postarea anterioara, in conformitate cu C.Mun, concediul se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna maya28 maya28 buna ziua. in iunie 2013 ma reintorc la servici, dupa 2 ani in concediu de maternitate. as vrea sa stiu la cate zile de concediu de odihna am dreptul dupa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna dupa revenirea din concediuol de maternitate catalina_rusca catalina_rusca buna ziua, as vrea sa stiu daca dupa revenirea din concediul de maternitate de 2 ani am dreptul in anul respectiv l;a concediu de odihna avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna Utu2010 Utu2010 Buna dupa ce mi sa terminat concediu maternal si ma intorc la munca Dupa cat timp am dreptul la CO ? va rog daca puteti sa imi dati si un articol lege unde ... (vezi toată discuția)